Då är vi hemma igen, men jag har fortfarande semester!

På lördagen fyllde Tobbes pappa Janne år så då for vi ner till Södertälje. Det är inte i påsen vad det ser ut att vara!

Söndagen tog vi ner förtält och Tobbe färdigställde förrådet. Måndagen ägnades åt att Fixa inför avresa. Alltid lika intressant att få ihop vad som ska med.

Tisdagen drog vi västerut. Missade avfarten 244 och fick vända, o
tanka i Lindesberg. Kom fram ca 19 till Sör-Älgens camping. Mycket
fin liten camping. Närmare civilisation
än Tyngsjön, men inte precis inpå samhället

Underbart skönt är det, fast ISKALLT! 8 plusgrader mitt på dagen, jag skrattade åt Tobbe som hemma funderat på att ta med sig långkalsongerna! Mina vantar för att ta på våtdräkten tog jag på mig på kvällspromenaden.

3/7 Varit och promenerat med Bäzta o landade uppe på Toppstugan. Tog en
kaffe och gick därefter hem igen. på så sätt skönt att det inte är så varmt för Bäztas skull. Åkte till Äggboden i Hällefors handlade. Heja närproducerat! Sen
vidare o tittade vid Loka Brunn. Hem o lagade middag. Ut med Bäzta o sen plockade smultron så länge det var ljust. Mycket mygg och tråkigt att jag bara plockar tycker hon.

4/7

Var i Vansbro o hämtade nummerlapp till Tobbe. Åt rökt
makrill o potatissallad vi haft med. Knott ingick. O regn. Ett litet spår till Bäzta ingick också. Den som packat ur spårlina och sele fick äran att spåra i koppel…..

Stannade på vägen hem
och gick vid silvergruvan

Passade på att träna lite hopp-sitt-hopp. Kan tillägga att stammen nästan låg på markensmiley

Har köpt glutenfri våffelmix. Det var inte gott. Men Bäzta offrade sig gärna sa hon. Hon fick annat, lovar!

6/7

Ingen simning för Tobbe. Han mådde inte bra, eftersom han dessutom fått veta att man kan tillgodogöra sig loppen i Klassikern även utan följd, men “bara” missar diplom så prioriterade han bort det eftersom han redan gjort simmet i fjol. Förberedde istället för vidare resa….
vart?

Söndag 6/7

11.45 gick färden ner över Örebro oMotala mot Påskallavik.
Hittade en fin rastplats utanför Motala. Dessvärre regn, regn, regn. Men hann äta och rasta Bäzta innan himlen öppnade sig totalt. Färden gick vidare. När vi nästan var framme i Oskarshamn finns, vid Döderhult, en fordonsvåg. Körde in på den och hoppade högt. Övervikt. Kom hem till pappa och Kerstin runt 19 snåret. Så himla skönt som vanligt.

På måndagen regnade det, Bäzta och jag gick på promenad utan regnkläder och fick ta skydd i ett litet rastbås vid badet. Där fanns en kvarglömd filt s Bäzta fick ligga hos mig där på britsen. Efter en stund avtog regnet så jag skulle lyfta ner henne men snabbt som f-n hoppade hon ner själv och landade galet. Stod med ena tassen i luften. Tittade och sträckte lite så kunde hon gå men ville inte gå ända till Nötö så vi vände och gick hem istället. Verkade inte ha blivit något . Sen, eller om det var på tisdagen, så packade vi ur ALLT ur vagnen som inte hör dit. Tog evigheter
o hade ändå glömt säcken med hundmat men den var oöppnad, 4,5 kg. Sen åkte vi tillbaka och vägde, vagnen väger enligt det som står på papperet. Tillbaka till pappa och väga ALLT vi packade in. Detta för att veta vad som sen ska lastas i bil istället. Jag passade på att fördela en del av vårat matförråd till deras skåp. Samt fixade vi våfflor till alla; pappa, Kerstin, Gunnar, Stina och Peter. Själv åt jag grädde och bär.

Tisdag

Åkte till mamma. B-A mötte upp ute o gick med Bäzta o Tobbe.
Det funkade ovanligt bra och hon kunde vara med uppe i lgh. B-A skötte sig så
det gjorde även Bäzta. Tyvärr glömde jag TOTALT bort att jag hade finkameran kvar i bilen så inga kort uppe hos mamma blev tagna. Däremot stannade vi till vid Svinö på väg hem. Det är så vackert

Onsdag. Nu var det så pass varmt att jag ville bada, men när jag kom i så for jag upp igen. Det var inte varmare än när jag började simma i våras, 13 grader.

Torsdag

Till stan.. promenad med Bäzta på Mysingsö gick upp o skulle
hälsa på Janne, som köpte holmen av oss för alla år sen. Första gången jag försökt men han var inte hemma. Första gången
sen vi sålde jag var på hemma på holmen igen. Bäzta var trött, det var varmt. Hittade ett ställe där hon kunde gå i och plaska lite. Nära privattomter så vi vågade inte låta henne simma ut eftersom hon gärna går upp där hon själv tycker om hon inte har lina!

Fredag. Maria o Staffan kom förbi på fika vid 14 tiden,
trevligt!

Men när jag handlat på Konsum började Kerstin leta efter en bit drömtårta som skulle finnas kvar, detta blev sen en rolig tråd resten av veckan där! Kransen från Konsum fick räcka därför.

Sen körde jag ett pass Swimrun tillNötö. Jobbigt roligt. Det
började åska och svanarna var överrallt😱! 4.6 km blev det. Tobbe och jag räknade sen ut att jag simmat sammanlagt 1.5 km och resten var löpning. Nöjd med klockan förutom att det inte finns något pass för just swimrun.

Lördag

Ullis o Ola på besök, vi gick hitta ut på Nötö där jag tyvärr
tappade mina solglasögon. Vi gick ner till båten senare på kvällen. Bäzta mådde inte riktigt bra och fick vila.

Söndag

Vinkade av kusin på förmiddagen. Bäzta lite halt så jag gick
själv stavgång för att hitta mina solglasögon. Utan resultat tyvärr. Värmen hade ju kommit så både Bäzta och jag har badat. Dessvärre måste hon fått i sig för mycket vatten så det rann ur rumpan på henne stackarn. Tobbe kikar på båten och Bäzta fick syn på mig!

Måndag

Pappa o Kerstin, Stina o Gunnar åkte till Tyskland. Konstig
känsla att vinka av dem-brukar ju vara tvärtom! Vi ägnade dagen åt att packa i ordning det som kunde förberedas inför hemresan. Det som vägde tungt fick lastas i bilen istället. Invägning godkänd!

Tisdag

Hemfärd för oss, åkte ca 11.15 bra resväder. Regn emellanåt
men inget slagregn. Stannade på vanliga stället och åt förberedd tonfisksallad.
Tog gamla vägen över Järna för att undvika köerna innan Pershagen
(vägarbetsköer). hemma runt 17 och lämnade bara vagnen.

Resten av veckan ägnades åt att fördela vad som skulle med ut till Ingarö. Fikade med
P&P. Hade tänkt åka o tvätta vagnen men tiden drog iväg. Skulle ju hem till
tvättstugan.

Torsdagen hade jag tid hos ortoped Osmario, det visade sig, efter att han klämt o tryckt
att det är ett ledband som smällt så det är tejpning som gäller. Det kan ta några månader att läka.

Ut med det som
skulle ut till vagnen. Direkt sen till OK macken för tvätt. Stod nog där 2
-3timmar. Sen har vi grillat med PP och Bäzta fick bada igen efter en veckas uppehåll med Pro-Kolin och Onsior. Haltar inte nu, men blev risig i magen igen. Ut 4 gånger i natt. Tack Jojo för 2 till kartongen men tycker det är så jobbigt att hon inte kan få bada.

Nu har jag bakat en typ av Brownie utan socker. Med dadlar och hasselnötter. Det var gott med lite grädde till!

Min Klematis hemma har börjat blomma, men bild där kommer senare. Avslutar med lite foton från P-vik