Det är helt enkelt inte meningen att jag ska tävla på Nynäshamns tävlingarsmiley! Har anmält dit två gånger tidigare, tror någon gång eller båda, med Asta men antingen har det varit löp eller sjukdom/skada. Nu hade jag anmält för tredje gången gillt tänkte jag! Spåret har gått bra fast vi har ju inte kört jättemycket på äng. Tragglat framförgående men det är bara koeff 2. Platsliggningen har jag tänkt avstå då hon inte är trygg utan jag får se till att kämpa som attan så vi klarar det ändå.

Den 10 maj var det Ghanadag på jobbet och sen fick vi finbesök. Lilla Nora levererades till jobbet ca 15 när vi skulle åka hem. Bäzta blev ÖVERLYCKLIG! De lekte o lekte o lekte.

Nora löpte lite men det märkte ingen av oss. Innan middagen åkte vi ner till Velamsund och gick motionsrundan med dem. Nöjda hundar en stund men när vi kom hem sprang de lite till lösa för säkerhets skullsmiley, man vet ju aldrig hur länge hon får vara kvar. När vi kom in tyckte jag det var konstigt massa blodfläckar, har Nora börjat löpa så mycket så fort? Ser ut som skada sa Tobbe och inspektion snabbt visade att det var Bäzta som skadat tassen. Först såg det ut som en hälspricka av något slag så vi delade upp dem bara, det var så ynka lite. Efter middagen fick vi se att det var mer så det blev till att tvätta av ordentligt och lägga tassförband. Var sin koja till hundarna tycktes Nora inte alls förstå

hon gnydde lite tills Tobbe slutat leka med sin mobil o det blev helt mörkt o tyst då sov hon- eller var tyst i alla fall. Efter rastning av båda på morgonen i trädgården bara, tog jag med Nora till soffan o det var bra sa hon!

På stora trampdynan höger fram. Det har varit tvättande och förband o korta rundor till hennes stora missnöje.

Men det läkte fort. Eftersom Bäzta fått för sig att hon inte törs hoppa fick jag för mig att köpa ett hinder hem. Maud och jag skulle åka till Nynäs förra helgen och spåra då jag tyckte Bäztas tass läkt ihop så fint. Bestämde att åka till Ekerö istället och köpa ett hinder på Jami hundport. Frågade tjejen där om ängar för jag ville ha snäll mark. Bara åkrar men vi hittade efter mycket letande ett naturreservat. La två spår och Bäzta fick det Snällaste för tassen samt givetvis med sko! Som hon givetvis tappar och sen har det gått upp igen! Åh! Klantiga jag skulle såklart satt på skon igen men tyckte det var så lite kvar o tassen var så läkt. Jaja, åkte hem igen o ringde djurakuten på vägen för att se om de ville sy tramdynor men hon sa att om det inte var djupt utan såg fint ut räckte det med att tvätta o lägga om. Sen inte ha så bråttom utan två veckor vila med förband tills det är helt läkt o sko på ute. Därefter ytterligare två veckor till innan hon ska ut i skogen. Bara att lämna återbud till Nynäshamns BK och Roslagens som vi skulle varit i på onsdag. Nu är tassen läkt men hon ska vila en vecka till minst o en till innan skog. I fredags när vi kom hem och jag tagit av kopplet innan jag tog på tratten för säkerhets skull, tyckte jag skon luktade illa och hon var på och bet hysteriskt så jag fick lyfta upp henne för att få på tratt o kolla tassen igen. Mycket riktigt. Antingen har hon fått en allergisk reaktion av gummibandaget eller är det fukten av att varit instängt. Nu har hon läkt ihop fint så Malaseb på tassen morgon och kväll i helgen sen inget bandage och sko bara när hon är ute och går. Det verkar redan mycket bättre men tassbad ikväll med sen bara kvällsbad innan sovdags tills eksemen är borta. Denna lilla tös, vad hon fått utstå!

Den sjunde maj började vi ju på rallylydnadskurs som vi inte kunnat vara med på, jo jag. Första var med Bäzta, gång två fick jag låna Veronicas lilla” Tyson”(heter inte det men tuff som det) förra veckan lånade jag Leya och hoppas få göra det även på onsdag. Bäzta och jag tränar här hemma i gräset