Midsommar-Visst är det underbart!? Jag tror att det uppskattas ännu mer eftersom vi har sommar så kort tid.
Jag brukar ju ha lite lekar och så, men jag har varit så trött detta år att jag inte riktigt orkat ta tag i såna där grejor. Nu har det varit skolavslutning och det är mycket efterarbete som ska göras. I tisdags jobbade jag en timma extra som jag tog ut på onsdagen. Efter att ha hämtat Bäzta på dagis fixade jag lite innan Stefan ringde att han var på bussen. Tog Bäzta och gick ner till centrum. Vi hade gjort upp så för att hon skulle hinna ”nosa av läget” under en promenad och vara lite cool sen. Hahahahasmiley. Jo, när vi kom vid bussgaraget fick hon syn på en fladdrande påse. Jag mer eller mindre släpade henne fram till hållplatsen, la henne ner och gav kusinen en kram sen hämtade jag Bäzta och så gick vi hem. Hon brydde sig knappt om Stefan utan tuffade på. När vi kommer till grinden blir hon toklycklig. Hon har inte fattat att han skulle med oss….lilla puckosmiley…Nå, eftersom Stefan är så lugn som han är så höll hon sig mer med alla fyra på backen och vi har inte behövt ha henne under lupp. På torsdagen sen kom det elektriker hit. Tobbe hade hittat nåt som inte stod rätt till så El-Benke kom och sen komm de från Boo Energi och stängde av det de skulle för att kunna fixa. Jo, då var det en av mina ”gamla föräldrar” som kom. Då hade vi nog kunnat låta henne hälsa, det syntes men hans kollega är ju hundrädd så det var väl enda tillfället hon fick stängas in i köket. Sen åkte Tobbe till jobbet och även Stefan som först skulle jobba och senare åka hem till familjen. Jag tog mig då an att göra sillar mm till midsommarafton. Sen åkte vi och spårade ett med kort liggetid. På kvällen sen var vi och badade och hon simmade på riktigt bra! Nu var hon trött och sussade bra medan jag bakade bröd.
Fredagen kom med sol och vid lunch kom Marianne från Uppsala och hjälpte oss med att äta sillen. Sen vid 15 kom Cilla, Peter och Lava följda av Jojo, Patrick, Leya och Nora. Första uppdraget man får är att sätta upp partytältet. Kaffe och tårta sen och uppdelning av lag vilket givetvis jag gjorde som enväldig, totalt mutar domaresmiley! Peter, Jojo och Marianne i ett och de andra tre utgjorde det andra laget. Nu var femkampen igång och lite annorlunda i år eftersom jag hittade på både grenarna och reglerna efterhand. Men första var att göra var sin midsommarstång. Kravspecen här var att den skulle kunna stå upp,vara klädd och ha de karaktäristiska ringarna annars icke godkänt. Mutor uppmuntras och kreativitet belönas! Det såg lite risigt ut för Jojos lag ett tag även om noggrannhet också bedöms

Cillas lag hade ju Tobbe som gick och hämtade det han behövde, han bor ju här!

Så jag fick visa Marianne och gänget vad de kunde hämta och sen kom det konstnärliga fram även där. Dock var andra laget bättre på att muta domaren.

(Vart tog Patrick vägen?)


(Komplett laguppställning ger ju pluspoäng bestämde jag nusmiley)

Det blev i den grenen 35 p var MEN det blir lite jobbigt för Patrick då en av mutorna var att han skulle städa vårt hus en gång i veckan. Han började bra med att plocka in disk i maskinen men städning är ju så mycket mer dvs damma, dammsuga och torka golven! Cilla lovade att tävla Bäzta och de får gå ut och köra en lydnads 1 men den mutan blir nog lättare att hållasmiley. Sen var det pilkastning och hästskokastning. Hur har domaren stegat ut måtten? Jojo mäter upp.

När jag ställde ut blompinnarna som hästskorna skulle träffa runt, var Leya ute. Hon tyckte det var SKITDÅLIGA pinnarsmiley för det satt inga köttbullar på dem!
Lava är nöjd bara hon får ha sin boll

Grillade gjorde vi i vanlig ordning så klart. Då hade vi fått besök av Linda och Lukaz som smitit från släkten ett tag. Bäzta blev tokglad och medan jag fixade i köket passade hon på att visa honom hur gladsmiley.
Efter maten var det så dags för de sista grenarna och det var att slå ner burkar med tennisbollar vilket tydligen var lika svårt utan öl/vin som med..Inga kort nu tyvärr.

Sista grenen var inspirerad av en lek festkommittén på jobbet hade förra året. Tillverka en farkost till ett rått ägg som skulle hålla att släppas från ca 1 meters höjd.

Sen kunde vi ju inte låta bli, eftersom båda lagens ägg höll, att även släppa från sovrumsfönstret.

Cillas lag hade gjort bästa farkosten men Jojos var snäppet under bara. En spricka och lite utrunnen äggvita. Senare var Bäzta och Lava ute igen och då hittade Bäzta en rulle snöre som hon släppte från kullens högsta punkt och lät rulla ut., jätteroligt tills husse kom och förstörde!

Skulle haft extra blixt men hann inte hämta den.
Det delades ut lite minuspoäng också. Att vara lite kaxig mot domaren var inte så smart. Det här var så roligt så jag tror faktiskt att tävlingen kan få fortsätta….Men Cilla och jag konstaterade idag att det är tur att tävlingsdomarna har en färdigskriven regelbok!
Idag har Bäzta varit trött, vi har varit på kortare tur och plockat en kontroll men annars har hon sett ut så här

Något som är roligt är att vi alltid kunnat ha hundarna ihop allesammans. Ibland delar vi ändå men då är det mest för vår skull. Igår höll Lukaz på att springa in i grillen när han o Bäzta for runt. Tyvärr hade vi inte kameran då. Sen är ju skaderisken större om det är fler stora som leker och jag är ju lite rädd om Bäztas armbågar, det var ju inte så länge sen hon blev friskförklarad. Nu ska jag ta lite sill tänkte jag. Lev väl. En vecka kvar att jobba för min del sen ska jag ha en skön välbehövlig och välförtjänt semester! Uppdateringar här blir färre på sommaren, prioriterar inte datorn och absolut inte semestertider. Om Cilla fått fler bilder på Bäzta så lägger jag in dem här senare. Tjingeling på er!