Nu har vi kört sök ett par tillfällen och har bestämt mig för att återinföra ordning och redasmiley.
I lördags var vi i Haninge. Jag bad om att få köra sist och det gick bra. Nu var vi många viljor som skulle bestämma bana mmsmiley men när vi väl kom ut gick det bra. När Mona och Inca skulle köra tyckte Jojo att jag kunde gå tillbaka om jag ville, det fanns gott om figgar. Jag passade då på att ”luras” lite. Bäzta stressar ju på och nu hade jag möjlighet att vända på stigen strax innan vi var framme och gå tillbaka. Vattnade henne igen vid bilen. Nu kom Mona och Inca vilket innebar att Gant börjat köra. Då påbörjade jag vägen tillbaka. När vi sen skulle köra la jag henne medan jag gick fram till Mona och lämnade lösrullar och snusdosor. Sen hämta Bäzta och fram på stigen i mitt tempo! Kortet nedan fick jag av Helena idag.

Vi går nu i grundträning igen. Kortare skick, bara lösrullar, poppisar och lättare terräng. Stoppa ner kopplet, rör inte hunden. Andas, och arbeta lugnt och metodiskt. Självklart? Ja egentligensmiley!
På väg in med figgen, lös hund på ”här” kommando fram till nästa skick. Då hände nåt kul. På väg på påviset till Linda höll hon på att snava över en grop, en rotvälta hon helt uppenbart inte märkt tidigare så hon höll på att hoppa ner där istället men ett kor- Nej, visa! så kom hon ihåg vart hon skulle. Samma sak där, lös hund bredvid fram till nästa. Då fick hon vittring på något längre fram i stigens förlängning. Hon släppte det inte och för att inte hämta fel figurant tog jag ett steg in från stigen och skulle rikta upp henne med handtecken vilket hon uppfattade som ett tydligt kommando. Hon drog rakt ut till rätt figge och eftersom jag förstod så ropade jag inte tillbaka henne på tjuv. Detta är nämligen något hon också fått lära sig som jag verkligen måste tänka på i tävling sen. Jag får ju emellan varven halsinfektioner som sätter sig på stämbanden vilket får till följd att jag tappar rösten. Då har vi handtecken hemma. Att jag ibland viftar med händerna och är tyst är alltså inget konstigt. Aha, tappade du rösten igen matte….ingen fara, jag hajjar!

När vi sen gick tillbaka var Magnus snäll och tog ner alla snitslar. Dock hade han fått en idé. Alla skulle fotograferas. Hm. Satte nyss in henne. Ok ut igen och inte var hon ledsen för det heller. Efter att ha tydliggjort att hon inte skulle leka med någon annan ansåg hon uppenbart att hon lika gärna kunde lägga sig ner. På kortet saknas Angelica och Neo.

Fotot är alltså taget av Magnus Norlén, Incas husse.