Jo. Det som hänt är väl rätt mycket. På tisdagen den 10 åker vi ner till hundsimmet i Haninge. Jag mådde illa och kände mig spyfärdig när jag åkte därifrån. När vi skulle lägga oss kom lite middag upp. Jag tjoade på Tobbe att han skulle slänga ut falukorven. Det var det enda som kom upp. Jag gick och la mig igen. Upp kl halv ett på natten och sen vid 03.00 och det kändes som mängder båda gånger. Tobbe hade tittat på mig på tisdagen efter jag tjoat sen gick han och la sig i bäddsoffan efter att ha tryckt i sig vitpepparkorn. Onsdagen var jag hemma i närmare 40 graders feber. På kvällen kände jag mig bättre. Då hade jag bara knappt 39 det var därför jag förstod hur högt jag haft innan. Har ju jättelågt normalt och brukar känna mig urdålig när jag bara har 37.5…
Vi tog det lite lugnt på torsdagen. Då hade febern gått ner så pass att jag kunde gå en riktig runda med Bäzta. Packat hade vi gjort på kvällen så klockan var väl runt 11 snåret när vi körde ner till Påskallavik.
På fredagen var det så dags för begravning. Alltid lika jobbigt. Visst är det skönt att hon fick somna in utan att bli liggande som ett kolli i flera år. Men ändå. Jo, jag bär henne alltid med mig precis som jag har med de andra som gått bort. Så länge vi minns dom så finns dom.

Här är ett kort på mig och Inger när hon fyllde 70

Och ett till när jag håller Maritas katt som inte vill vara still. Kolla in Ingers förskräckta min

Nå, tråkigt med begravning, men det var trevligt sen i alla fall. Stefan och Marita med Daniel och Carolina stannade kvar så vi fick mer tid med dem. Så sällan vi ses annars. Sen var min bonusbror Mathias nere också. Han bor i Stockholm men jag träffar Peter, halvbrorsan, oftare….

I övrigt har det varit mycket jobb. Nu har vi även varit och jobbat med Bäzta och det är skönt. Hon har fått flera spår, och nu en långprommis i går i Erstavik. Vi gick totalt 8 km och fikade lite innan vi vände. Vi var aldrig ända nere eftersom det var för kallt att gå i. Och jag vet två som velat bada om vi väl tagit oss till klippornasmiley!
I lördags var vi i stan och demonstrerade mot danska djurlagarna. Helt vansinnigt. Hundarna avlivas för att de eventuellt kan ha en otillåten ras i sig. Även att de inte skadat någon. Alla hundar som bitit någon gång avlivas. En liten trasselsudd blev trampad på svansen. Blev rädd och det gjorde säkert ont så den hade markerat. Avlivades. Med tanke på hur danskarnas drogpolicy är så kan man ju undra hur länge de hållit på eftersom de tycks knarkat bort alla sina hjärncellersmiley! Det finns många hundar som hamnat fel och har räddats. Det finns också många som helt enkelt varit sjuka eller faktiskt ÄR farliga och ohanterbara. Givetvis måste man kunna ta bort en hund då. Men i flertalet fall har hundarna alltså bara “råkat födas” till en ras som danska politiker är rädda för. Och att ta reda på fakta är för arbetsamt när man har ett sånt stort ansvar. Snabbt beslut så vinner man kanske nästa val. Det fanns en man i Tyskland för många år sedan som gjorde detsamma med människor. Det är inte mer intelligent att göra detta med hundar. De flesta hundar som slåss gör det för att lyda sin människa som belönat den för att slåss. Och de som gör det är få. Andra olyckor, för det är oftast så, beror på att människor av någon anledning anser sig ha rätt att bete sig hur som helst. Lyssnar inte på hundägaren utan ska prompt fram fast hela hunden i sitt kroppspråk signalerar att den inte vill ha kontakt.

Om vi ska ha en fredlig jord ska vi nog börja utrota oss själva. Och vi är på god väg. Människan är det absolut farligaste däggdjur som finns. Vi är intelligenta nog att förstöra vår egen planet och vi gör det. Många dödar varandra av nöje.
Andra tycker inte världen är spännande nog utan ägnar sig åt att laborera med droger.

Danska politiker se till att avskaffa en vansinniga djurlag och se till att skaffa er kunskaper istället. Jag kommer inte att sätta min fot i Danmark, jag kommer inte att köpa något som är danskt. Sorry Kim Larsen mfl blir inte några nya musikinköp.
Vi får absolut inte tillåta att detta händer i Sverige. Utbilda folk i hundkunskap. Hundägare, ta ert ansvar. Jag vill inte se fler lösa hundar springa i naturreservatet vid Erstavik. Koppla dem. Idag var det en som sprang runt när vi var ute med barnen. Jag sa till att det var koppeltvång och fick svaret; jag vet ! Koppla hunden då! En olycka händer lätt. Var och en är ansvarig för att det inte händer om man kan förhindra det. Att ha sin hund lös när det är ett femtiotal barn som springer runt är inte försvarbart.
Nu har jag nog gnällt klart. God natt!