Vi har ett fantastiskt vinterväder nu, solen lyser och det värmer på bra. Vi kör på i vår takt och utökar eftersom. Simningen går bra och nu kör vi med motstånd, samt jobbar på att försöka få henne trygg med rampen. Det är inte kul med den, resten går bra. Nu har vi faktiskt börjat med kycklingpromenad. Dvs små kycklingbitar ut tills det är något steg kvar sen får hon bara lite hjälp och det går hur bra som helst. På dagis har hon fått börja gå en timma så även där byggs det på. Forumgaraget är lydnadsplan. Var där i veckan och fick, efter att även gått in en sväng och handlat, lätt panik. Jag hittade inte min biljett utsmiley. Gissa en som fullkomligt rev ut innehållet i bilen, förutom Bäzta. Nå till slut hittade jag den. Brukar alltid lägga den på ett visst ställe men denna gång gjorde jag inte det.

Igår var vi ute och tränade vindövningar vid Trollsjön, det gick hyfsat bra. Vill ju träna sökinriktat men insåg att det inte kommer funka som jag lagt upp det så jag får nog ändra lite på det. Jag tänkte nämligen att hon ska ju ut långt ut och sen kunna, om det inte är någon där, jobba sig framåt i rutan. Men hon är ju inte van att göra detta i koppel så hon fattade inte vad hon gjorde förrän hon fick husse med både nos och ögon samtidigt. Han hade nämligen inte lagt sig där vi kommit överens om. Nå, andra skicket gick bra för då var det vind från början och jag fick nästan armen avdragen när hon fick vind och rent ut sagt for ut. Problemet är att jag såg att hon, givetvis, skulle gå snabbaste vägen men det var fysiska hinder som jag inte ville att hon skulle forcera nu så jag fick hålla igen och styra lite så det fick jag skäll för av husse. Skit happens men hunden var toklycklig! Efter att hon fått sin träning var det dags för oss tvåbeningar att få vår. Långfärdsskidorna lastade och vi ombytta sen drog vi till Velam. Jag fick i stort sett börja om från scratch. Var med på teknikträningen för ett par år sen. Vet inte varför jag inte åkte i fjol men fick ont i ryggen sist om det var det som spökade. Förra året åkte jag ju inte skridskor heller så jag kanske hade en period med mer nackvärk då. Igår gick det i alla fall riktigt bra. Tobbe hade vallat rätt och vi åkte på bortre ängen. Fokus låg på att träna kurvor. Hur hålla fötterna för att komma runt? I slalom tänker jag inte ens, men här?? Motsatt skida mot dit jag ska, sa Tobbe. Ett varv runt är ca 1 km. Ramlade ingenstans. Första varvet ok, andra varvet knölade det till sig i kurvan och jag tog nog fel fot. Men stod på benen. tredje varvet riktigt bra faktiskt. Till och med Tobbe vart impad. Sen släppte jag honom fri att racea på lite, och tog sista varvet själv. Kanonbra men nu började jag bli trött i ryggen vid dubbelstakningen och tog mig över till mittenängen sen åkte vi hem.
Idag har jag varit lite trött i kroppen och skippade skidorna men följde med Tobbe ner för att gå min favoritrunda med Bäzta. Den tar ca 1 timma runt och det var fantastiskt skönt o lagom. Inte för henne såklart, men för mig. Avslutar med lite bilder innan jag anfaller stryktvätten.

Trist att mobilkameran är så slö att hon hinner titta bort! Nå, ha det så bra där ute i vintern!