Oj vad fort de har gått de här åren. Vad har vi gjort då?

Lite udda ställe att somna på kanske….

Här sover hon sött, hade ju fått en gosegrej men favoriten ser ni ju vad det är. Bra att sova så för då är den ju där när jag vaknar tycks hon resonera.

Hon är givetvis röntgad och MH testad och även Korad. Sen hann vi med att tävla i rasmästerskapen i Kalmar, appellspår

Vi blev godkända och hamnade på tredje plats.

Jag trodde aldrig jag skulle stå på pallen så därför fick Bäzta ligga kvar i bilen i skuggan. Ingen katastroflydnad när jag tänker efter, men vi hade inte platsliggningen för hon är inte så trygg i dessa situationer. Hon kommer smygande efter mig och lägger sig vid mina fötter. Vi jobbar dock på det. Sen har vi som sagt kört järnet på Korningsbanan, Störtkul och även genomgången efteråt. Ena testledaren frågade om vi körde någon lydnad och hur det gick. Inte helt enkelt konstaterade jag. Nä, sa han, den här typen av hund brukar inte vara så lätta, hon är ju nyfiken på precis allt som finns. Avreagerar jättebra emellan, o sen ser hon något nytt som hon ”måste” ha koll på. Jo det är så sant. Några grå hår har det ju blivit, men vadå, hårfrisörskor ska väl också leva? Och jo, rolig ÄR hon, men kanske inte när det är massa störningar.

Vi har hunnit börja träna sök och det är hon duktig på, lär sig oerhört snabbt

Rapport var kul också men inte när det blev för långt. Trodde vi. Hon ville inte springa. Sen började hon halta. Sträckning? Hela våren var hon halt av och till och vi beställde tid hos Sjöström. FCP i båda armbågarna och därmed var all träning lagd på is. Sommaren bestod av operation, vila lite rehab. Sen nästa operation, vila och mer rehab. Vi har nu simmat hela vintern och varit på återbesök hos Sjöström och hon är nu friskförklarad!! Givetvis är det ju inte fullt ös medvetslös som hon ville höra. Men vi går längre promenader. Fortsätter simma tills simkortet är förbrukat någon gång i april tror jag. Massage och novafon. Så snart snön försvinner får vi börja köra sök igen. Det får bli lite lugnt i början. Vi har börjat om med lydnaden också och försöker få till bra sätt till att få henne trygg i platsliggningen.
I höstas började hon på Maggies Farm, hunddagis. Jätteskönt att slippa ha dåligt samvete för henne. Hon får sina promenader, en på förmiddag o en på eftermiddagen. Sen på kvällarna tycker hon-och jag- att det är jättemysigt att ligga i soffan o mysa.
På återkontrollen nu sist (28/1) fick vi veta, jag frågade nämligen om det, att Bäzta kanske kunde få bli av med något kilo. Det har hon blivit nu. Vägde henne idag på simmet och hon vägde 31.2 kilo. Vi tog bort de sista 100 grammen från kvällsmaten. Hon har fått för mycket, det vet jag. Enligt fodergivan, ska hon ha 620 gram men hon har haft så svårt att lägga på sig så när hon äntligen åt ville vi lägga på lite, hon måste ju äta för att ha något att bygga muskler av. Nu har hon alltså byggt. Ikväll har hon simmat och ska få lite mat nu.

Här en bild från Bäztas 2 årsdag som vi firade med lite rapportövning. Bara hon, jag o Husse då och väldigt korta nybörjarstreckor. Då syntes det inget av hälta. Eftersom det bara var vi fanns det ingen som kunde fotografera. Får se om vi någon gång kan köra lite rapport igen, det är väldigt kul! Natti natt!