God fortsättning på 2013. Idag har det varit vårvärme, 5 plusgrader och en kort stund visade solen sig. Dessvärre inte då vi var ute.
Igår kväll firade vi nyår traditionsenligt. Cilla, Peter, Lava, Jojo, Patrick, Leya och nu även lilla Nora som firade sitt första nyår. Jag ska medge att jag varit lite bekymrad över att släppa ihop Bäzta och Nora, med tanke på hur småhundarna i Björknäs ofta betett sig har hon inte positiva bilder av små hundar. Inte att jag tror hon skulle vara medvetet dum, men kanske inte ha full koll på sin kroppsstyrka i sin iver, för nyfiken är hon ju som få. Det hade hon till min stora glädje. Till att börja med fick Lava och Bäzta vara i köket o Nora och Leya i hallen. Sen, efter maten fick Leya vara i köket en stund med Lava så tog vi Bäzta till vardagsrummet med Nora. OJ vad roligt tyckte Nora o skulle upp i ansiktet på Bäzta som gärna ville nosa henne i baken för att se vad hon är för en lirare. Bäzta har dock en väldigt speciell teknik som hon haft sen valp. Står i stort sett still med frambenen och hopp- snurrar med baken runt runt så stackars Nora hade fullt sjå med sina bestyr att komma upp i nylletsmiley. Till slut behövde liten dricka och Bäzta förspillde inte sin chans utan direkt när hon äntligen var still, fram och inspektera.
Det gick bra, och sen bytte vi tillbaka och Bäzta verkade nöjd ca 1-2 minuter. Skämt åsido, hon tycks känna ansvaret som värdinna också att vara vänlig och ge alla gäster uppmärksamhet. Sov visst en sväng mellan varven men tycks inte kunna koppla av utan vill roa och underhålla alla gäster, två som fyrbenta. Hostan kurerade jag bra igår. Hade tagit vanlig hostmedicin på morgonen, sen tog Tobbe promenaderna så jag kunde “vila” med matlagning mm. Sen Whisky, bättre än apotekets hostmedicinsmiley.

Idag har vi vilat. Promenad runt 10 snåret sen soffan o slappat till olika varianter av Ivanhoe. Bäzta har haft lite olika poser

Trött matte o hund, men HUR skönt kan detta vara?

Förhoppningar inför 2013 är följande;
Bäzta ska bli helt återställd i sina armbågar.Det är prio 1
Vi ska hitta en enplansvilla, alt en +källare med garage
När våren kommer kunna köra igång träningen mer, för att ev kunna köra upp henne till lägre klass under sommaren och kanske, även lydnad. Jag är mer för brukset, men vi får se. Det enda vi “slipper” är utställning och det jag inte alls känner intresse för är Agility. Absolut inget om sporten men alla regler, det är för rörigt för mig. Bevakning gör vi på kul, tränar inte egentligen på det.

Till att börja med hoppas jag att jag ska få provsvaren och ev få någon form av antibiotika så jag blir av med detta och orkar börja gå mer än 20 minuter innan jag tar slut. Nu ska jag lägga in bilderna o titta klart på Ivanhoe.

Må gott och ha ett riktigt bra 2013.