Hade jag skrivit om o allt försvann! För ett par år sen beklagade jag mig för far min angående skatorna som käkade upp allt för småfåglarna. Jag fick, för att göra historien kortare, lektion att studera fågelbordet under lite längre tid, och framförallt noggrannare. Gjorde så, och han har rätt såklart far min. Vilket han såklart visste. Skator och småfåglar delar maten gärna med varadra. Dvs de flesta småfåglar. Men spana in den fina blåmesen. Ja, den är vacker men det är en elak egoistisk liten jävel. Så fort andra närmar sig o ska äta jagar den iväg dem. O det finns gott om mat. Men är det fler fåglar där vet man att man inte har en blåmes, för den ÄGER allt tror den. Biter ifrån o jagar iväg de andra.

Jag måste medge att min beställning om isfri vinter tycks misslyckats. Jag älskar vinter som de flesta vet fast min kropp inte borde göra det. Men själen och ögonen gör det. I år avbeställde jag vinter för Bäztas armbågars skull. Men med min hals dessa dagar har vi hittat på annat. Tack igen för lån

Nu är Bäzta väldigt duktig mestadels. Jag behöver inte prata utan hon vet att ho inte går ut genom grinden utan lov. Hon går fint bredvid framtill jag visar att hon får gå fritt o uträtta sina behov. Jag behöver sen stanna och peka bredvid mig så går hon vid sidan igen. Hon vet att hon får lön emellanåt, om jag vill. Glömmer jag bort så kan hon puffa till lite på handen, ” nu är det väl dags va”.
Utöver prommisar i det tysta har vi legat i soffan o tittat på skidskytte. Bäzta uppskattar det lika mycket som jag men av en annan anledning. Hon får ligga i mitt knä. Lite advent har vi också plockat fram.
Jag har beställt nackkotor av lamm som ska komma i veckan. Blir bra att gnaga på för lilla fröken. Ska slå in några som julklapp också. Igår var vi på forum och letade vantar till mig, måste ha några på jobbet, och några smidigare till promenaderna. Nu är hon som sagt bra att gå med, men kommer det barn på pulkor och snowracer så vill jag nog känna mig lite smidigare så inte kopplet glider för lätt. Hon är inte dum, men lekfull, vaddå 4 år i februari?? Hjälp vad tiden går.
Innan Forum igår tog Tobbe Bäzta o jag lufsade med bakom. Vackert är det!

Här började solen redan gå ner. Kallt var det, och ÄR det. -12. Bäzta går ut i vintertäcke, jag i underställ, icebugs, väparhuva och nu är min arrak skön att ha. Varm och med reflexer. Samt supertjocka handskarna. MYSIGT!

Imorgon ska jag till läkaren för att kolla upp mina stämband, hoppas kunna gå till jobbet på onsdag igen.
Nu ska jag fixa lite o sen vila i soffan med Bäzta. Tjingeling!