Idag så jag vet inte var jag ska börja. Sparar Bäzta till sist, det är ju ändå hennes blogg.

Cilla o Lava har varit ute o tävlat igen, ni får gå in på deras sida också, finns under länkar fast heter bara Mejas fortfarande- har inte ändrat länken till båda. Nå de gjorde sökdebut i helgen

Hittade båda figgarna såklart! Nästan full pott i sökarbetet. Sen budföring
Se så kul det är, Lava skrattar så vi ser hela tandraden!

Sen var det lydnad, o där var det lite otur, för stackars Lava är väldigt omtyckt av pojkar o så även denna gång. Cilla hann inte mer än gå ifrån innnan hanen intill satte av att jaga Lava, o sen var det en polis som tyckte att så ska man inte göra på platsliggning. Som tur var så brydde sig inte den första hannen om det utan hade bara Lava för ögonen. O lilla Lava som först tyckte han var läskig o fann det hela obehagligt började förstå att han bara ville leka men fler hundar passade på…

Sen vart det omläggning förutom för den hanen som startade allt. De fick inte fortsätta vilket jag tycker är bra. Skillnad på en hund som smyger efter sin förare för att den tycker det är läskigt,och att som i söndags sikta in sig på en hund o störa både den och alla andra. Det måste sluta chansas. En gång sen får man träna mer innan man tar ut sin hund igen. Pga detta med platsliggningen, att Lava ansattes så hårt så tycker jag det är extra roligt med

Uppflytt och klassvinst med 288 och jag tror t o m 288.5 p GRATTISsmiley!

Tycker synd om en av tjejerna vars hund blev så osäker av den röriga platsliggningen att hon promenerade till sin förare på omläggningen. Hoppas den kommer igen snart! När jag stod och tittade på så insåg jag plötsligt en sak. Om inte Bäzta varit opererad under sommaren skulle vi varit med o tävlat. Jag har haft problem med att Bäzta varit osäker o gått fram till mig. Tack gode gud att jag inte var med. Jag tänker vänta tills nya reglerna satt sig ordentligt o folk förstått att det kostar att chansa. ALLT kan hända på tävling, absolut. Men hunden ska vara 99.9 % säker på träning innan man tar ut den på tävling! Nog om det!

Igår var Bäzta på återbesök. Det är SÅ kul att gå till veterinären med denna hund! Ganska jobbigt men kul. Hon börjar i södertälje med att protestera då vi kör in i stan. Sen ut igen efter att ha rastat henne o handlat halstabletter till mig som nästan tappat rösten. När vi kommer till avfarten mot Västerås ska hon hoppa av o springa själv eftersom vi kör för sakta. Till råga på allt stannar vi och äter middag på Kvicksunds kebabhak. När vi väl kommer fram och efter väntan så går hon in på två ben. Sköterskan skrattar sen ska vi få Bäzta att sitta still på vågen. Ett stort projekt. Lyckas få till att hon väger ca 30.5. Hon skulle kunna gå in själv till rum 5. Där står Lennart o ler. ” Här kommer Bäzta med Z” jajjamensann. Fram o morsa o hon är tokglad! In o springa i korridoren. Såg jättefint ut. In på bordet. Alltid munkorg på trots att hon är hanterbar. Av respekt till veterinärerna. Klämmer o känner o Bäzta stelnar aldrig till o säger inte ett knyst. Fick beröm för att hon är så välmusklad, alltid kul. Utan att ta glädjen ifrån någons utställningsmeriter betyder sånt mer för mig än en papperslapp. Gällde även när Asta fick sin blågula lapp. Hälsan för mig väger mer. Nu såg det så fint ut att vi får öka promenaderna, lägga på lite lätt backträning, OCH börja köra lite lydnad. YES!! Och i kväll ska vi ner o köra Treadmill. Jag är SÅ glad idag!! Nu ska jag laga middag, tjingeling!Kommer mer foton senare. Försökte ta kort på Nora…..