Det här är nog första året jag kunnat skörda tomater innan jul…Eller, jo förra året var några klara i oktober. Detta året är nämligen första som växthuset varit på plats redan vid frösådden. Nu har jag MASSA tomater, fast många är ännu inte klara ändå. Vi har ingen värme därute, och solen har ju inte lyst så otroligt mycket starkt denna sommar. Det stod att man skulle skaka lite på blomklasarna så blir det många tomater. Jag gjorde det och många är det! Här är en bild på mogna i alla fall.

Sen är det så att vi brukar försöka köpa ägg i Nyckelviken. I år har nog fler som bor i Jarlaberg upptäckt detta så det är inte många gånger det funnits. Så här olika kan man inte köpa i affären

Idag har Cilla gjort debut i rallylydnad…men…har de inte glömt nåt nu

Först ut var dock Ullis R och Grimm

Hon hade Gunde också men detta var först så nog är det Grimm…smiley . Cilla var ju nästan lika gullig som hon brukar innan en tävling. När Lena o jag gick ner för att fota Ullis ringer min telefon. ” Jag vill INTE att ni står där sen när vi ska in”. Nä, det hade jag inte tänktsmiley. Men för säkerhets skull så sa jag till Lena också. Gunde känner jag inte så han skulle inte bli störd av oss. Sen är han lite äldre också så “farbror” ska klara det. Grimm däremot som var först tog vi på lite avstånd ändå. Så småningom var det då dags för Cilla o Lava…

Det såg jättefint ut, fast jag har inte hunnit läsa regler o så. En del innan hade skällt o nosat men inte Grabbarna G eller Lava! När man är klar sen däremot får man ju busa o låta. O då märks det att hon är upplärd av en mästarinna- MEJAsmileyså nog är miljöpåverkan viktig. Jag tror att jag tidigare har lovat ut foto på Lavas fina tunga- här kommer det!

Söt-Lava!! När jag sen kom hem var det en söting som nosade igenom mig grundligt. Jag luktade nog lite Casey som Lena hade med ner en stund. Svalare i bilen för dem sen. Även doft av Grimm, Gunde o Lava. Matte varit ute o träffat andrasmiley. Nå, blev förlåten rätt fort efter att ha legat o myst med henne i “trädgårdskomposten” hehe.. Ingen bild på detta dock. Hon är så go. Älskar när man ligger hos henne. Hon kan ligga med huvudet på ens arm o småsova för att plötsligt drabbas av pussjuka o en stor slick över hela ansiktet för att sen lägga sig tillrätta på armen igensmileysmiley. Nu ligger hon i biabädden bredvid precis i köket med sin blå krage. Bra uppfinning det där. Plasttratten använder vi bara när vi inte har uppsikt. Har vi full koll är hon såklart utan, hon bryr sig inte om stygnen. Men det är ju lätt hänt om hon har tråkigt så det går inte utan uppsikt. Nu har vi fått första tiden för rehab också, och återbesök på Strömsholm. Hon verkar inte ett dugg bekymrad av armbågen längre. Skönt. Nu väntar alltså viktig rehab för att hon ska kunna fungera som vanligt igen. Längtar till att vi får komma igång o jobba. Spåra fick hon göra sa Anna-Karin när vi var där, men jag väntar tills efter stygnen o hon har fått börja gå lite mer, när 15 min promenaderna börjar. Nu ska jag ta ut en plåt knäckebröd. Godnatt!