Den 20 juli, dagen innan vi var hos Marianne, var vi en sväng vid Boobadet. Har nämligen saknat en sak rätt länge. Tobbe o jag hade ett favvohak där vi åt om vi var vid Mölnvik. Peos Strömmingsburgare. Helt underbart gott, McDonalds kan slänga sig i väggen. Sen försvann dem!! Nu såg vi av en slump en notis i Nacka Värmdöposten att de var vid Boobadet sen en tid! Tänk att vi missat det. Givetvis tog vi en sväng däråt o visst ser ni, där fanns det godsaker. Sen har de också förstånd att ha vettiga priser. En smarrig helt nystekt strömmingsburgare 45 kronor, samt en guldpeng för kaffe. Taget!

Kvällen efter vi besökt Marianne var vi o simmade i Insjön. Jag hade mer lust att simma i havet så vi åkte till badet precis vid kilsviken. Vägen in mot Eriksvik. Där var jätteskönt i vattnet. Till och med Tobbe badade fast givetvis konstant klagande över hur kallt det ärsmiley. Som tur var simmar jag långt ut snabbt så jag slapp höra hans gnäll så längesmiley. Jag menar det är ju 20 grader! Sen tycker jag att det är väldigt snällt av de som ansvarar för badet att inte låta hundarna vara där, för gud vad folk skräpar ner på ”sin” strand

Fanns mer metallskräp runt om, smått som man kan skära fötterna rätt bra på!

Seriöst med fimparna precis intill barnens leksaker eller hur?


TACK för att ni tänker på hundarna men varför kan ni inte tänka på småbarnen också?? Människor är en oerhört skräpig art. Det kanske ska vara en skylt med människa överkryssad istället!? Så nu har jag nog gnällt klartsmiley-med rätta iofs!
Vi hade ju först inte tänkt åka någonstans denna sommar. Sen tänkte vi ändå sticka småland/öland. Därefter insåg vi att det går för mycket pengar. Vi behövde verkligen komma iväg, så vi tittade på minialternativ. Enköping eller Oxelösund. Hundbad på båda. Motionsslingor likaså. Oxelösund är vid havet och Tobbe tyckte också att det var bästa alternativet. Vi började alltså packa. Någon var väldigt bekymrad. När det närmade sig avfärd tog Tobbe henne runt kvarteret medan jag plockade ihop det sista sen åkte vi. Jogersö var jättefin! Absolut. Tyvärr stämde inte riktigt den bild från kartan över platser som jag förstod damen när jag bokade. Den plats vi fick var absolut fin, men låg för långt från promenadstig. Bäztas tillåtna ”promenadtid” var i stort sett slut direkt när vi kommit ut från campingensmiley. Hann gå 5 min men då var det hårt grus utmed väg, samt dike som jag inte vill att hon ska går ner i. Till hundbadet var det 1 km! Under onsdagen var vi inne i Nyköping och tittade på Strandstuvikens camping. Sandstrand. Vi pratade med ägaren och han visade oss lediga platser. Tobbe o jag kikade lite själva o insåg att den platsen vi först tyckte var bra, låg nära några som hade små hundar i långa linor samt på andra sidan en stor studsmatta och en boll påle som man spelar racket runt runt runt. Knappast plats för en rehabiliterande Bäzta smiley. Vi hittade däremot en annan. Gick in och pratade med honom igen o bokade nr 19! Typ 10 m från det första alternativet. Liten grusväg fram till Sörmlandsleden…Gott om plats att hinna kissa o gå.

Inte massa folk som gick/sprang omkring o inga lekande barn. Hundarna som gick förbi var kopplade. Bäzta försökte få igång dem så vi åkte o köpte kompostgaller på citygross.
Visst, det kanske hade funkat bättre även på Jogersö med galler, men hon hade aldrig legat så här då.
Vi var ändå tvungna att köpa ny mat eftersom hon vägrade att äta Bravo kycklingen nu. Det är bara Våm o hundemats kyckling som duger åt henne. Hon rynkade bara på näsan innan och åt kanske en gång på tre dagar. Bravos Lamm gillar hon men det är svårt att få fatt på periodvis. Hon har inte så mycket hull att ta av. Så fort vi kom hem med rätt käk så kastade hon sig över maten o jag kunde speglat mig i matskålen.
Vi var även o hälsade på Tobbes kusin, Lillemor, kul! Sen åkte vi en sväng till Ängstugans koloniområde. Mysigt men hade inga badkläder med oss tyvärr.

Annars hade vi kanske kunnat doppa oss för nackdelen med campingen är att man fick gå en halvmil innan man kunde doppa sig. Men Bäzta var det bra för. Hon fick först simma på torsdagkvällen samt lördag morgon innan vi åkte hem igen. Fast det blev inte så mycket sim utan kombinerad treadmill/simning. Men det var nog toppen ändå för henne att få gå i mjuk sand i vatten. På lördagmorgonen var ju även vågmaskinen på haha. Jag hade beställt frallor till lördagsmorgonen. När vi simmat med Bäzta o jag hämtat frallorna bad jag Tobbe gå ut med min kamera o ta kort. Han är duktigare på detta med ljus men tyvärr så hade själva naturen ändrat förutsättningarna på desssa korta minuter. NÅ, det var vackert ändå.


Kontentan är att jag absolut gärna åker tillbaka dit igen. Man kan om man vill bada också gå ifrån båtbryggan där det är något djupare. Jag åker gärna till Jogersö också givetvis, men inte med en hund som ska vila. Det finns motionsspår utanför och att ha kunnat springa 5 km och avsluta rundan vid hundbadet o simmat så hade hon säkert varit betydligt mer nöjd med tillvaron. Samt ett spår eller så. Men en tvångsvilande Bäzta med massa aktiviteter runt om, nej tack!
Idag har vi varit i Velamsund två ggr. Först var vi och tog 4 kontroller, hittade då även bonus
Riktigt god kvällsmacka blev det! Sen åkte vi ner igen senare för att simma Bäzta. Hon fick 4 pass med 2 simsträckor om ca 10 meter blev det på en minut. Mellan varje pass en vila. Sen kan hon vara nöjd, men inte förrän hemma o fått sin mat. Så jag vet inte om hon är nöjd eller bara kapitulerat…

Nu är det faktiskt sovdags, så det så! Godnatt!