smileyYES! Nu är det semester. Och efter den börjar jag nytt jobb. Kändes lite konstigt att sluta, både roligt men också konstigt eftersom jag arbetat där i 5, 5 år. Varför jag slutar då? Av olika anledningar. Först o främst tycker jag att det är nyttigt att byta ibland. Jag vill inte bli en del av väggen som blir nervös om man råkar sätta en lapp på höger sida av mig o inte på vänster, för där har de ALLTID satt lapparna innan. Det är lätt hänt, tro migsmiley finns några sådana. Sen är jag fritidspedagog i botten, dvs som grund, varefter jag byggt på med specialpedagogiken. Det konstiga är nu, vilket vi inte informerades om innan vi sökte till specialpedagoger, att vi inte är behöriga i träningsskolansmiley, utan man måste ha förskollärare som grund. Det hade jag visst kunnat acceptera om man bara godkänt de nya, dvs lärare mot yngre åldrar. Men men. Jag vill absolut inte sluta utvecklas. Förskollärarlyftet är jag inte intresserad av, och jag vill inte ens försöka då jag inte har det som botten heller. Att validera min utbildning menar jag. Lärarlyftet II kommer ju att omfatta fritidspedagoger så jag funderar på det, att läsa in 2 ämnen o få behörighet så. Men först ska jag jobba lite innan jag bestämmer mig. Men allra först ska jag alltså njuta av en välbehövlig semester.

Vad ska vi göra då?

Jo, vi ska vara HEMMAsmiley! Bäzta som är nyopererad, och troligtvis även kommer att behöva göra andra armbågen också, behöver rehab varje vecka. Det kostar ju lite pengar, även om rehab ingår i försäkringen.
Dessutom har det varit så mycket detta år så varken Tobbe eller jag känner för att kajka Sverige runt även att vi gillar vår Peps. Självklart kommer vi dra iväg någon kort sväng under dessa veckor med någon övernattning, men inte någon långtur.

I övrigt blir det trädgården som ska underhållas, har fått tomater redan, även om de inte är röda ännu. Men tidigare har jag fått dem betydligt senare, några har kunnat skördas juldagen! Orientering har vi också vi kan ägna oss åt. Vi är medlemmar i kajakklubben där vi får låna kajaker, men har ännu inte paddlat, förra året gjorde vi väldigt få turer också. Nu när vi alltså är hemma kan vi ju ta o nyttja detta lite mer.

Hennes armbåge verkar läka fint i alla fall. Vi har fått börja med 10 minuters promenader, dessa ska ökas successivt vilket blir lättare nu när vi är lediga. Hon har fått glukosamin i form av Glykoflex II rek av Kirurgen som alternativ till Cosequin. Lättare att få tag på men ska nog köpa en burk när vi är på södra för jag vet att den finns där. Ska kolla lite innehållsförteckning. I helgen ska vi ta stygnen. Tobbe tror vi fixar det själva. Annars får vi ringa Cilla som lovat hjälpa smileytill. Bäzta är inte dum på nåt sätt men förskräckligt kittlig så hela hon rycker.
Hon har fällt enorma mängder sen operationen och jag använder furminatornpå henne lika mycket som min tandborstesmiley på mig själv….hon skulle nog behöva borsta tänderna också när jag tänker efter…fast inte med minsmiley

Bilder kommer lite senare, nu ska jag fixa lite.