Student! Ja vi var i Kalmar o firade min systerdotter Alexandra förra helgen. På torsdagen hade jag planeringsdag, fram till 15 Det var så bra ordnat så att vi hade lunchrast mellan 12-13.30. Jag var där strax före 8 och promenerade med Bäzta, sen arrangerade jag så hon skulle ha det bra. Givetvis sin kylbädd o vatten, hänglås i buren o extra solskyddet fram. Nedvevade rutor också. Kan bara säga att hon hade det skönare där än vi hade i vår lektionssal. Jag tittade givetvis till henne någon gång i timman, men hade parkerat så att hon skulle ha skugga en bra bit in på eftermiddagen. Prisad vare höga täta buskar. Kl 12 gick jag o åt snabbt sen direkt ut med Bus. Fortfarande svalt o skönt. Tog en ordentlig runda med henne, vi var på Lillsved o det är ju jättefint där. Tyvärr var det bra väder så det var massa folk när vi kom ner till sandstranden, att simträna var alltså inget att tänka på! Efter att ha vänt bilen helt om stod hon åter i skugga, den hade inte försvunnit men solen skulle snart komma dit. Nu klarar hon sig fint o jag gick tillbaka in. Klockan 15 sa jag tack o hej o styrde kosan hem. Tobbe tog ut Bäzta efter att ha packat o jag packade det sista. Han körde till Nyköpingsbro o jag resten hem till Påskalla. Eftersom hon har problem med armbågen hade jag bokat lilla rummet på nedervåningen till oss o Tobbe fick bo själv uppe. Bäzta talade om för mig runt halv sex fredag morgon att pappa nu gått ner från ovanvåningen. Ska du med ut undrade han, ja, det gör vi. Fem minuter senare var vi på väg så vi gick ut på Nötö, mitt favvoställe i P-vik. När vi kommer till fotbollsplanen står vattenspridaren på. Varken pappa eller jag ser någon annan så jag släpper henne. Hon springer glatt ut men det blir nog lite för mycket för henne så hon kommer glatt tillbaka när jag ropar mitt “hej då” och går. Väl hemma sen är det frukost och uppfräschning av oss alla innan avfärd till ett kallt Torsås. Soligt men blåsigt, och vi fick vänta en bra stund på dem. Det kommer att komma fler bilder senare också men mina bilder finns i album. På väg tillbaka till Kalmar för firande stannade vi till på husvagnscenter o tittade lite. Hem till Marie och Sten och ta ut Bäzta en liten runda. De fixar alltid till så vi kan stå inbackade på gården vid garaget o slippa stå på gatan i o med att Bäzta är med.
Hon hade ju fått långprommis på morgonen så medan Tobbe rastade henne riggade jag. Kylbädd från solvini, vatten o fanns redan bak, men solskydd på framruta. Hänglåsrejält på buren så bakluckan kan stå öppen o neddragna rutor. Sen in med ett älgben, lagom till Tobbe o hon kom tillbaka var det klart! Nu kune vi gå o mingla med gott samvete!

Efter ett tag kom de tillbaka, sen var det mat och presentöppning det kommer att komma fler kort från de andras kameror, men några finns som jag skrev redan i albumet, titta här.


Bäzta fick också komma ut en sväng när vi ätit, men det var inte så intelligent av mig, eftersom det var fläskfilé bland annat. Så när jag rundade hörnet o kom på att de små förmodligen, kanske även vi vuxna, spillt en del, så fick hon en prommis istället o sen tillbaka till bilen för att få sin egen mat istället. Hon var uppenbart trött av allt firande ändå för när vi kom till P-vik och hon gått en riktig promenad o så, ja då hittade jag henne så här i “vårt” rum

På lördagen var vi ute o spårade i Fliseryd, sen kom syrran, Sten o Pian o bjöd på tårtrester. Mums! Framåt eftermiddagen åkte vi hem igen. Jag körde hela vägen hem, Tobbe har ju inte riktigt blivit bra från sina konstigheter. Yrsel o sånt som bara slår till. Vi stannade till i Valdemarsvik, Mossebo, det har blivit jättefint på den rastplatsen. Det var fantastiskt skönt, o Bäzta var så cool, när hon fått gå liten kiss-sväng så la hon sig bara under bänken.
I veckan har jag jobbat och lämnat ner de blivande förskoleklassbarnen till Saltängen och varit med dem där, vi har ätit lunch o sen tillbaka till Långsjön igen. Det blir konstigt att lämna dem, men inte så jättekonstigt eftersom jag själv också fått nytt jobb o kommer att sluta.
Vi har firat midsommar också, men det skriver jag om senare för nu orkar jag inte sitta här längre. Tjingeling!