Jag har haft ganska mycket fokus på att jag skulle tävlat den 27 och varit o tränat lydnad i stort sett var och varannan kväll, inte alltid på klubben men har ett ställe här ute där jag kan köra långa sträckor i framförgåendet, som vi kan sämst. Nå, den perioden har Tobbe haft bra överseende med att jag bara varit hemma och vänt. Ibland har han frågat vem jag är men inte värre än så. Det konstiga är att jag, trots att jag bara varit hemma korta stunder, lyckas stöka till så otroligt! Nu i torsdags bestämde jag mig för att jag skulle börja sätta fart o städa på kvällen. Visste bara inte var jag skulle börja. Jojjo var snäll o hjälpte mig genom att ringa o fråga om jag hade lust att åka ner till Velamsund och spåra. Klart jag ville, så jag åkte ner till Velam och vi la spår o alla tre hundarna löste sina spår bra. Bäzta slarvade dock med apporterna, och hade ett för henne ovanligt högt tempo, aja baja. Hon brukar minsann vinda in ordentligt med det märktes att det var länge sen hon fått icke- förar spår så spåret var mer intressant än apporterna. Och Leya var riktigt duktig, kul att se när hon skenar igenom, och nu tog hon de flesta apporter. Lilla Nora pep och lät som en stucken gris när Jojo gick ut hennes spår och jag tog bort henne o gick mot bilen. Sen grävde hon sig fram i spåret o Jojo konstaterade att hon nog inte behövde ha synintryck längre….

Eftersom jag då stack från städningen igen var det bara till att ställa in dagens arbete med hund såväl sök som spår. Oj vad jag hunnit med mycket!Började med sovmorgonsmiley till ca 9, sen hundpromenad. Efter prommis lagade jag frukost till oss tvåbenta, gav Bäzta sitt o väckte Tobbe. Frukost på altanen o sen promenad till Björknäs blommor för att köpa kant till nya Rhododendron som Cilla placerat om till oss. Den trivdes inte hos dem riktigt. Efter att ha grävt runt, satt ner kanten så sattes den på plats, den är vindpinad och har förmodligen fått för lite vatten, men för att vara säker på att den inte hade några skadedjur som skulle kliva över till mina etablerade, så fick den stå ett par dm ifrån

Efter detta fick båda vattnas med spridaren på i ett par timmar så nu har de tagit simborgarmärket!20 liter per dygn ska de ha! Sen var det tomaternas tur. Ut med alla ur växthuset, gödsla och fyll på jord. Jorden tog slut. Affären stängd, nytt imorgon. Nå de gödslades alla o vattnades men växthuset…hur få plats med alla? De är fortfarande ganska små o behöver extra värmen. Ut med bänken och klippte gräset där inne. En groda hittade jag. Karl Oskar heter den såklart. Sen försvann den, hoppas vi inte tog död på honom när vi bar ut bänkensmiley, sen in med alla igen när de vattnats

Jag har, Udi,Chocolate Cherry, Black Cherry, Bloody Butcher, Golden Queen Sen en o annan stackars Physalis som förmodligen inte kommer klara sig. Nu var det rosornas tur. De skulle få rosgödsel, lite för sent jag vet, men i alla fall. Sen rosjord och barkmull påfyllt. Det var tungt men vad fint det blev!

När detta var klart åt vi lite rester, och sen var det dags för orientering. Bäzta hade gått på morgonen med mig samt en runda med Tobbe mitt på dagen. Nu åkte vi ut till Hellas för att ta två kontroller. Jag håller på att lära mig läsa både karta o kompass o det är inte helt enkelt men lyckas ändå rätt bra, har ju en bra privatinstruktör med migsmiley! Det gick så bra så jag tyckte vi skulle ta en till. Men här fick vi båda problem

Vi hittade aldrig den, får leta en annan dag. Vi var jättenära, jag vet det. Men Tobbe hade lagt i till strax efter halv tio och vi var tvungna att skynda ner för att slippa ev böter. Hemkommen igen nu är jag rätt trött faktist. Bäzta också, hon ligger nu vid mina fötter men jag avslutar med liten stilstudie hur hon brukar trivas när hon får hoppa upp i skinnfåtöljen

Det var nog allt för ikväll, imorgon ny dag, fortsätta fixa i trädgård och inne kanske cykla ner till sjön för premiärdoppet! Godnatt allesammans!