Den som inte klarar skryt kan ju byta hemsida nusmiley! Alla som känner Bäzta vet att de är en aktiv dam som inte för en sekund vill riskera att missa nåt spännande så det gäller att ha ögon och öron ÖVERALLT! Något som gett mig en del grå hår men frisörerna ska ju också leva. Tidigare i eftermiddags tog jag en prommis till lilla dungen vid hembygdsgården o tränade. När vi kom dit kom en liten tjej körande på Kick-bike hela asfaltsvägen som ramar in dungen. Bäzta slängde en blick men inte mer. Vi gick ut på gräset o körde lite linförighet. Bäzta struntade i tjejen. Sen plockade jag fram burkarna och la ut. När vi gått en längd kommer ett gäng ungar farande på cyklar och kör fram till eken och parkerar och ställer sig vid bänken som går runt eken. Den bänk där jag, knappt en meter från ena barnet, lagt den andra burken. Jag hade frågat karln som var med om det tänkte vara där, ja vi tänkte leka. Okej, sa jag. Jag har lagt en burk som belöning där så vi ska bara ta den. Vänder alltså upp henne och låter henne gå på förekommando. Barnet står kvar och Bäzta går direkt fram till burken och skiter i barnensmiley. Okej tänker jag och lägger en godis i burken vid berget, och tänker köra en däråt sen bryta för att ta en på en annan bänk istället. Då kommer en flat, och i andra änden en koppelhållare. Flaten lägger sig och tänker inte gå. Han står kvar och försöker inte få med den, som att tänkte att de skulle få leka. Jag står bara o håller i Bäzta som då sitter bredvid lugnt. ” Om du tar med din hund och går så kan vi få träna vidare mot burken där” säger jag o pekar. Inte för att jag inte litar på Bäzta nu, men han såg inte direkt ut att vara den som bestämmersmiley. Och jag ville inte få en annan hund farande mot oss i framförgåendet. Han drar med sin hund. Tjejen med kickbiken kommer farande och Bäzta tar godisburken på bänken! Sen tränar vi läggande, apportering och inkallning alltmedan ungarna leker vidare intill och hon skiter i dem! SÅ underbart att ha kommit såpass i träningen. Det gick INTE för ett år sen kan jag säga! Liten börjar bli stor.
Rapport har vi också tränat. Dels har vi då tränat med Eddie. Men Tobbe och jag smet iväg till Trollsjön också i torsdags och körde några skick, mängdträningen! Dessutom behöver hon träna att ligga o koppla av när de inte är hennes tur

Igår körde vi igen. Först var vi några som körde sök. De var så glada att jag hade Tobbe med, en ny figge! Ochhan är dessutom en lång karl! Bra för hundarna att träna på och det gick så bra så! Hoppas han inte på allvar trodde att han skulle följa med och titta…smiley.
Sen körde vi rapport med Eddie och Angelica var med o tittade på ifall hon behöver ställa upp som stand in hjälpförare någon gång. Det gick bra. Första skicket lät jag Tobbe få ropa igen, hon låste mot skogen där vi tidigare varit ( jag körde aldrig sök med henne), hon kände ju vallningsområdet. Det gick i alla fall bra och vi provade att låta henne springa först sista skicket. DET var konstigt tyckte hon. Stannade efter ca 50 m och tittade på mig. Jag lyckades förvånansvärt nog hålla min käft från att ge ett nytt marsch utan höll tyst och tittade mot station A. Hon sprang vidare. Sen hade hon tvekat när hon kom dit. Men det viktigaste var att hon löste uppgiften så vi bröt upp sen. Nästa gång ska vi köra längre sträcka. Vi hjälps åt att försöka hålla ordning. Jag har mycket att tacka tidigare träningsgäng för, med Anna, Björn, Elisabeth mfl, med lite kunskaper som fortfarande sitter i. Och det jag glömt hjälper Marianne och Helena till med. Exempelvis att domare eller TL kollar hylsan. Så det provade vi denna gång. Ingen av hundarna reagerade nämndvärt på det. Det märks att vi tränat lite med Asta också även om det var Chilra vi körde “ordentligt” med. Några gånger har jag råkat säga att “vi skickar Asta om fem minuter” varpå Marianne tittar mot himlen för att se om hon är beredd där uppe.smiley.
Mina jobbnycklar har varit borta sen i måndags. Jag åkte från jobbet med cykel. Kom hem och åkte sen o tittade på Cilla mfl. Var aldrig orolig för jag kände på mig att de inte var borta “på riktigt” utan jag hade lagt ifrån mig de på fel ställe hemma. Sen vart jag ändå stressad igår och tänkte att OM jag tappat dem på klubben, eftersom jag vänt upp o ner på allt hemma men inte hittat några. Idag så tog jag tag i mina beiga som jag också känt igenom. Inte så noga eftersom de ju hängt upp o ner borde nycklarna ramlat ut. Men där låg dem. ÅH vad glad jag blevsmiley! Nu ska jag gå ner o stryka tvätt! Jag kan åka o jobba på kvällarna och gå sist om så behövs, för nu har jag min nyckel igen! Godnatt!