Jag vill dela ut några Grattisar! Först och främst Cilla o Lava som gjorde tävlingsdebut på södra i Lkl 1 på självaste vahlborgsmässoafton. Och debuten gjordes med att ta hem första pris o uppflyttsmiley! Grattis också till Helena o Niiva som också tog förstapris med uppflyttsmiley.

Det blev kort uppdatering idag, nu ska vi ut i solen och plantera om tomater! Bäzta har fått jobba lite idag. Vi passade på att repetera lite rapport och hängde med Marianne och Helena. De kör med sötaste lille Eddie. Alex var med o tränade bas 11 veckor gammal. Det ska börjas i tid….Det gick bra i alla fall. Fast Bäzta blandade ihop en hel delsmiley. Det är mina sökmänniskor. Jag springer lös. Jag har skynde. Omstart då hon kom tillbaka. Jag förstod ju att hon blandade ihop o bad Marianne via radion be Tobbe att ropa. Då spetsade hon öronen och drog. Yes. Tillbakasträckan hade de startat om för hon hade låst på prassel i buskarna precis innan skick. Sen hade hon dragit på lilla fågeln. De bad mig inte ropa utan körde och hon kom då direkt. När det sen var dags för Bäztas återgång till A station så krävdes inte någon som helst omstart. Hon hade förstått vad hon skulle göra och drog som en avlöning. YES! Då avbröt vi där. Positiv minnesbild för nästa gång vi tränar. När vi kom ner skulle Helena vara mottagare men Marianne och jag tog hundarna på platsliggning. 2 minuter på halva avståndet helt okopplad. Anledningen är att hon ju inte varit trygg i sin platsliggning så jag har inte haft henne okopplad utan bara gått i kopplets längd. Nu låg hon still. Inte helt avslappnad nej, men hon låg still och såg sig om. Men hon låg. Trots att lille Alex låg o busade med hennes husses kamera en bit ifrån. Bra Bäzta! Ev kommer lite foton senare, Tobbe tog på platsliggningen med den lilla kameran med en sheltievalp ismiley. Tjingeling