Denna vecka blev kort eftersom jag var sjuk måndagen. Skönt i alla fall att jag orkar lite mer nu. Blodvärdet var 127 vilket stod att det var bra, men det håller jag inte med om. Tycker nog det är lite lågt. När jag bodde i Växjö och skulle bli blodgivare var gränsen för att få lämna 128.
Vi var första reserv till MT och kom med!! Tobbe och Cilla var första dokumentationsansvariga. TACK!! Om korten är suddiga beror det inte på fotografen. Fick ett litet tips av Cilla:Eva, gör rent linsskyddet…

Själva MT gick bra. Hon reagerade som förväntat ungefär. Trodde hon skulle gå fram till figgen i sociala leken men inte då!Taggad som tusan så det var svårt att hålla i. Tur det finns träd att luta sig mot…


Inte förrän jag började gå ditåt. Sen bestämde hon sig för att undersöka skogen lite innan vi började prata med varandra(figgen o jag), då kom hon fram till oss o morsade. Figurraden där jag trodde hon skulle få problem stack hon rakt igenom.

Det som hon vart mest rädd för, vilket jag också anade, det var släden. Ena domaren berättade att han, på väg ner tänkt att ”hon kan nog stå emot släden . Nä, den var äcklig!

Domarnas kommentarer var att hon hade exemplariska avreaktioner, bra handlingsförmåga. Hon är lagom arg, inga negativa minnesbilder. Vad gällde koncentrationen var hon ju fokuserad där. Men ena domaren undrade hur hon är i lydnadsträningen? Här händer det ju saker hela tiden menade han på, och hon kan fokusera, men förstod att hon också kan vara ganska jobbig. Och det kan hon ju! Hon är fantastisk och MYCKET! Men här har jag också fått hjälp. För det första när vi var och tränade för Annika när Bäzta var unghund fick jag hjälp hur jag skulle kunna rama in henne. Sen hade jag släppt ut henne ur smyckesasken för tidigt konstaterade Ullis ( Uppf). Eva du får nog räkna med att ha henne i smyckesasken tills hon är runt fyra eller så…Där har hon alltså varit och är. Och sen, givetvis av mina supporterssmileyJojo o Cilla i första hand.

Exteriören gjodes efter mentaldelen och hon blev godkänd även där, som han konstaterade; hon är precis som du säger ingen utställningshund, men inga anmärkningsvärda fel som skulle göra att hon inte skulle godkännas. Sen undrade han om vi körde skydd? Nä sa jag men hon skulle nog gärna vilja. Han konstaterade att hon har lagom format, är inte så tung som många är och då mindre skaderisk.

Slutsumman på mentaldelen blev 445 och som sagt, hur de sitter i rutorna kan ni se på sidan MT. har ingen scanner så jag kan inte scanna in hela “nyckeln”.

Ullis kunde inte komma för de var borta men stort tack till Tobbe, Cilla, Jojo och Melinda som kom och supportade, dokumenterade och var vattenflaskbärare!