I torsdags var jag kompledig för att vi skulle åka till småland, vilket vi också gjorde. Men detta med bilar är ju en sak för sig. Jag hade fått tid för vaccination på nacka djurklinik på morgonen strax efter 8. Busbra tänkte jag, då kommer vi upp i tid. Det hade Tobbe också tänkt på, så han talade om för mig att han hunnit få tid på verkstan kl 7, det tar 2-3 timmar att byta. Hm….okej. Vi lämnade bilen kl 7.00 så de skulle ta den först. Sen promenerade vi till djurkliniken. Vi hade passat på att be om ev provtagning om hon hade någon infektion i kroppen eftersom hon fick feber emellanåt. Var där i god tid, före 8. Sen prover o prommis medan vi väntade provsvar. Inga fel på proverna. Enl vet såg hennes tonciller fina ut, men det var lite svårt att se ordentligt utan att behöva ge lugnande. Ibland behövs det gå lite djupare men när vi var där var hon ju symtomfri så vi tyckte det var onödigt eftersom vi skulle promenera o hämta bilen…tog hennes vaccination och tog en liten omväg för att bilen säkert skulle vara klar. Stannade till på forum för att köpa ny vax till mitt hår, och nåt att stoppa i magen då vi började bli hungriga. Kommer sen till verkstan där Tobbe får höra att de inte ens börjat! Blir klar till eftermiddagen. Jag blir stenförbannad och ber Tobbe ta Bäzta så travar jag in och får höra samma sak. Är dock inte nöjd med detta och meddelar vad jag anser om deras fördröjning och vad löftet var när han bokadesmiley. Knallar därifrån och går vidare hemåt. Nu har vi varit ute ungefär 1 mil och när vi kom i jämnhöjd med Björknäs blommor ungefär så ringer de från verkstan och säger att bilen är klar. Tänk så bra det blev! O Tobbe undrar fortfarande vad jag egentligen sasmiley. Nå, slängde i oss lite lunch, Tobbe tog bussen till verkstan och jag började packa. Vid detta lag hade min näsa börjat rinna rejält, började snyta mig redan på . Slängde alltså ner 100 pack med näsdukar. De är nu slut. Tobbe körde till Nyköpingsbro sen körde jag, men söder om Västervik blev jag sämre o Tobbe fick köra resten hem. Det som var skönast var att Bäzta fått ca 1.5 mils promenad och vi behövde alltså inte ha dåligt samvete beträffande motion med dagens bilåkande. Att det bara blev kisspauser menar jag. Kl halv nio ungefär var vi hemma. Efter att ha ätit middag fick Bäzta komma ut på kvällsprommis och fick också sin middag.

Fredag morgon var jag trött. Fick en Echinea tablett av pappa som de köpt i tyskland. Efter en timma ungefär slutade jag fräsa så mycket. Undrar hur stark Echinea det var i den…Frågade om spårmarker, våra gamla spår som jag kommer ihåg fanns ju kvar, men de har också börjat förbereda för utbyggnad på ett av dessa ställen och där är nu en gigantisk grusplan. YES! Taget! Tobbe la spåret o jag rastade bus. Sen åkte vi o tittade lite på mitt gamla hem på Mysingsö och jag fick lite ont i magen….de har byggt så stort. Ångrar inte att jag sålde, men skulle nog kunna köpa tillbaka tomten om den såldes under förutsättning att de forslade bort sitt stora hus som inte passar in…tycker jag….Sen åkte vi ner till klubben, gick en sväng o jag tränade lite lydnad. Därefter hem o hälsa på min gudmor en halvtimma innan vi åkte o tog spåret. Det gick rätt bra. Det blev några tapp, var länge sen vi körde på grus, o märkte att hon ville in i skogen där vi ju också hade fortsättningen. Det var som ett U och jag tror att hon inte brytt sig om hon inte fått vind inifrån skogen. Hemma igen sen var det till att göra sig så vacker det nu är möjligt sen kom syster med familj och vi åt påskmiddag. Bäzta var i eget rum på nedervåningen o knaprade ben och var helt nöjd med. Den kvällen lyckades jag få med pappa på kvällspromenad. Vi började med att gå ner till udden. Bäzta började springa ner o jag sprang med, tänkte att hon stannar väl…insåg snabbt att hon inte tänkte stanna när jag nästan hamnade i vattnet jag med o fick klämma i med ett “stanna” för att sen få tillbaka henne. Allt till pappas stora munterhet! Vad göra man inte för sin “gamle” far! Vi promenerade en timma o det började småregna när vi kom hem. Tog in mina gummistövlar från bilen för säkerhets skull, men lämnade kvar kängorna. På morgonen vaknade jag ca 7 och det snöade på tvären. Gick ut till bilen o tog in kängorna för att få dem varma och somnade om. Ut en timma senare o gick till kyrkan o vände. När jag skulle gå tillbaka fick Bäzta avancera till ledarhund. Jag såg inte ett dugg! Hon gick före mig o guidade mig tillbaka när jag blundade för att det slog riktigt i ögonen. Efter frukost som i vanlig ordning var framdukad så klarnade det upp o Tobbe tog en promenad innan vi åkte till Kalmar för att fira med syrran o Sten där även mamma &B-A, samt Stens barn med familjer slöt upp. KUL!
På kvällen var förkylningen tillbaka o jag fick en ny tablett av pappa på söndagen för att kunna klara hemvägen bättre. Det var en underbar morgon och Bäzta o jag tog en lite längre morgontur eftersom vi skulle åka hem igen.

Dock inte lika lång som på torsdagen, men en dryg timma var vi ute. Vi kom iväg vid 10.30 och jag körde till Valdemarsvik ungefär. Men trött idag! Bäzta med som tur var. ¨

På måndagen tränade vi sök. Jag kände att det tog emot att gå snabbt till banan när jag hämtat snitzlar. Vilken tur att det är hunden som ska springa! Hon var pigg o kan rätt bra själv, tycker hon. Tredje skicket var hon riktigt trött, det var ett kortare skick, men hon var slut. Löste det dock och fick sen springa ner o käka godis på stigen av alla figgar. Eter att alla kört tog vi och grillade korv. Kenta hade satt på grillen o börjat när han lämnade sin hund så det var serverat när vi kom! Jag hade ju inte hunnit handla sen vi kom, men snodde 2 stora kexchoklad som Tobbe köpt o bjöd på (Köpte två nya till honom på väg hem)

Sista kortet är vi flitiga och skriver givetvis hur det gått för oss och vad vi ska tänka på. När jag kom hem var jag slut men skulle laga lammstek. Den är inte svår eller krånglig men sen somnade jag i soffan efteråt o sov rätt gott. Vaknade med ont i halsen o höger öra. Suck. Hemma idag o imorgon i alla fall. Nu måste jag ta in alla plantor från växthuset kom jag på. Sen soffan. Godnatt!