Igår kväll plockade jag ihop till dagens sökträning. Jätteskönt att ha kommit igång nu med isfritt. La mig rätt tidigt eftersom vi skulle köra redan kl 8. Kvart över 6 vaknar jag och har grym huvudvärk o mår illasmiley. Går upp o tar alvedon och ställer om klockan till kvart i sju istället för halv som den skulle ringt. Nä, det hjälpte inte. Kl 7 fick jag skicka iväg meddelande att jag inte kunde, sen somnade jag om. Vaknade igen runt halv 10 och var av med värsta huvudvärken och illamåendet. Frukost sen var jag rätt okej. La över godiset från snusburkarna till en påse istället och tog med till Velam. Tänkte kolla om det var isfritt nu i spåret så vi kunde börja springa. Det var det inte

Vi gick på sidan av, i skogen. Passade på att ha lite sittande bevakning på Tobbe som hamnat på efterkälken. Bäzta hade dock annat att bevaka, ett ögonblicksverk att hamna ca 30 cm från skitsmiley jäkla bajshund. Mat idag skulle hon inte ha, men bajs funkar visst alltid….Nå, vi gick vidare och tog oss ut på ängarna där vi passade på att låta henne få springa av sig lite då det är bra sikt o mitt på dagen rör sig inte så mycket djur….

Vi passade på att träna lite platsliggning också, när det var som kallast känns det taskigt sen glömde jag faktiskt bort det tills nyligen

Sen en budföring

Här är ju lite ingångar att öva på….

Moment slut, då får hon godis och jag får stå hur snett jag villsmiley

Sen gick vi ner till bilen, men den vägen fick hon gå kopplad, lek har sin tid och ordning o reda har sin. Vi stannade till på nästa parkering och gjorde en uppletanderuta. Bäzta blev toklycklig, men vi får börja om med avlämnandet. Det var så länge sen nu vi gjorde detta så hon tänkte minsann behålla grejorna själv. Har jag nu kastat bort dem får jag väl skylla mig själv?! Jo, hon kommer in, men stannar några meter innan mig.

Sen åkte vi hem och satte på tv;n för att se Sverige ta medaljer i herrarnas masstart. Björn Ferry silver och Fredrik Lindström brons! Kul! Jag har också hunnit med lite lydnad innan damernas masstart. Hon hade bra tempo på framförgåendet idag. Hon har sen en tid slutat att tugga på apporten vilket jag är överlycklig för. Krypet är också bra inne. Jag har inte velat köra ute än eftersom det är så lerigt. Hon har ett fint kryp nu så det vill jag inte förstöra. Nu ska vi förlänga sträckan först. Jag gjorde en sats GI frallor och lagade middag. Som ni förstått nu så blev det trots allt en bra fortsättning på dagen som inte började så bra. Bäzta har dock matvägrat idag, fast godis gick bra i träningen. Jag har INTE gett henne så mycket att hon tappat aptitensmiley. När vi tittade på skidskyttet satt både Tobbe o jag i soffan så tyvärr, hon försökte få plats men tji, så hon letade efter en solstrimma på golvet, lite sur men jag tror nog hon är rätt nöjd i alla fall, eller vad tror ni?

Jag skulle ju skriva om besöket förra veckan också. Jo, systerdotter med kompis var här. Det gick riktigt bra, vi hann inte ses så jättemycket, de kom på fredagen och vi käkade middag sen ville de klart ut på lite galej. Då kände jag mig rätt gammal faktiskt. Tobbe o jag satt o tittade på tv, medan de gjorde sig iordning. Men jag undrade lite….har de ångrat sig? Nä, de åkte in runt 22 om klockan inte var mer- då har ju halva kvällen gått? Ja ja, jag är nog riktig smålänning för när vi “bodde” på Dubliner jag o Tina var vi inne tidigare, för att vara säkra på att komma in. Idag finns det “listor” att skriva upp sig på….vaddå spontan? NÄ nu är jag grinig. De hade haft trevligt i alla fall, om än inte så mycket tjoho eftersom de var trötta efter en lång bilfärd hit. Lördagen var de inne på stan sen kom de hem runt 18 eller nåt så käkade vi middag o sen var det klart att man är gästfri och står ut med melodifestivalen. Fast jag försökte att få dem att föredra Gladiatorerna men tji fick jag. Såklart, de är ju riktiga musikfreak. Sen när det visade sig att Torsten vann över Jean Banan så skrattade jag så jag höll på att tappa andan….DET var kul. Inte för att jag gillade någon av låtarna. Ledsnade på hela iden när det blev lite av året-runt-evenemang. När det äntligen är över börjar det om. OS däremot måste man vänta 4 år på. Konstigtsmiley. Nä, nu ska jag snart gå kvällspromenaden. God natt!