…ett inlägg som visst försvannsmiley! Nå, just nu är det många tankar.

Först o främst är jag sååååååååå glad över att ha världens mest fantastiska, energiska, mysiga galenpanna till hund! Hon har gett mig många goa skratt o grå hår, men nu börjar hon bli stor. Tre år fyllda i tisdags. Nu hann vi inte fira den så mycket eftersom jag var på möte på kvällen. Det är mycket nu som känns konstigt. När jag pratar med min handledare så blir hon helt förundrad över resonemanget angående barnet jag arbetar”extra” för. Hon undrade om mina kollegor läst hela skollagen? Det tror jag inte, eller har man tolkat den som f-n läser bibeln. Obs det sista är min uppfattning. Men en uppfattning som tycks stödjas av fler på andra ställen. I sista specialpedagogiska tidningen uttrycktes att fler var oroliga över att barn inte ska nå målen då de inkluderas. Fortsättning följer uppenbart. Jag fick telefonsamtal från en skolledare som ville anställa mig men då skulle personen bryta mot skollagen? Varför? Jo, jag har inte förskollärarutbildning utan fritidspedagogutbildning! Det är också konstigt. Ok, kanske för de som utbildas idag, men att ha förskollärarutbildning utan spec pedagogig, vilket inte ingick i gamla förskollärarutbildningen, det går bra! Nu funderar jag på hur gärna jag vill fortsätta med detta. Ett alternativ är att läsa in mellanskillnad mellan fritidspedagogutbildningen till förskollärare för att på så sätt få yrkeslegitimation. Nu har skolverket visst backat med att man ska ha legitimation from 1 juli då de inte hinner med. Annars är det ett val att göra något helt annat. Vad skulle jag vilja göra istället?? Jag kan nog få tjänstledigt för att studera, det finns visst någon lag på det. Att prova annat kanske jag också får nu när vi fått en förskollärare till avdelningen. Eftersom det verkar som att vi kanske ska få jobba tills vi blir 75 och inte 65 så är det ju lönt att vidareutbilda sigsmileyMen till vad? Är det någon som har tips, eller vet något ledigt jobb så hör av er, jag är rätt allmänintresserad och det jag inte kan idag, kan jag lära mig!

Förra helgen var vi och gick i Tyresö, vi hittade en snöfri glänta! Jag gillar ju som bekant snö, men måste medge att jag tyckte det var mysigt att sitta o fika på barmark.

I eftermiddags var Cilla, Peter och Lava här o fikade lite, kul! Hundarna leker bra, men Bäzta vill inte riktigt koppla av när vi har gäster, hon blir så glad o vill bara MER! När de åkt så sov hon gott! Nu ska jag gå och lägga mig snart och sova gott! Imorgon ska jag leta utbildningare och fundera lite. Natti natt!