Jojo och jag bytte hundar ikväll. Jojo är så snäll o erbjöd sig ta med Bäzta ut till stallet för att vi skulle få lite avlösning nu när Tobbe också blivit påkörd. Nu klarade han sig betydligt bättre gudskelov, men ändå. Hon skulle haft både Leya o Bäzta i bilen o Bäzta då i baksätet. Detta avrådde jag allraste bestämt om. Sen tänkte jag följa med ut, då kunde vi ta volvon, som har dubbelbur. Men ont i bakhuvudet hade jag imorse så jag föreslog att vi skulle byta hundar en kväll. Leya fick vara hos oss och Bäzta följa med Jojo. Bra miljöträning för B och Leya, världens största mattegris får klara sig utan henne en stund. Det gick utmärkt för Bäzta hon hade skött sig bra utan att bita Polar (det gjorde Asta, i bogen fast inte hårt) eller försökt pussa sönder barn som var där. Men hon hade pipit…smiley

Hon hade tydligen tyckt att “hundarna” lät konstigt…ja, hundar brukar inte gnägga, det har hon ju rätt i….

Hur gick det för Leya då; Tror hon upplevde så här
Ja ha, vad kul, ska vi hit på fest igen. Men, nähä, inslängd i vardagsrummet direkt kul fest hörrni….Nu går hon ingen matte..men HALLÅ! Du tar ju fel hund, vad är det med dig! HÄR är JAG! Men vad är du för en människa- hon tar ju din hund o inte mig ser ni inte skillnad på oss eller…hur DUM får en människa bli…SUCK!!! Nu säger hon MITT namn. Hon kände visst igen oss men vad i HELA friden ska nu detta vara bra för!?”

Nå, Leya återhämtade sig fort. Vi tvåbeningar käkade mat och sen framåt kvart i sju gick Leya o jag på prommis. Då vart hon nöjd. Gick o kissade över så mycket jag tillät o nosade så nöjt. Jag kom på mig själv med att gå o tänka på annat. Det är en omöjlighet med Bäzta som är så alert på allt. Plötsligt ser jag att det går ett Rådjur mitt på vägen! Leya går o nosar i snön o varken ser eller hör…Inte mycket jakt i dig konstaterade jag samtidigt som det är rätt skönt med mogna hundar som omväxling. Berättade för Jojo som konstaterade att jag nog hade tur, för hon brukar nog allt vara intresserad av dem!

När Bäzta kom hem sen tog det inte många minuter förrän hon låg utsträckt på hallgolvet

Svansen slog tre dunkar i golvet när jag närmade mig med kameran. Trött är hon men blunda-NÄ det är för amatörer, pensionärer o valparsmiley. ´30 sek efter jag tog kortet o skickade till Jojo så plockade jag ur diskmaskinen o tappade en gaffel i golvet. Bäzta upp direkt kolla läget o slängde sig sen på köksgolvet. Nu har hon ätit lite mat o det är sovdags för HELA flocken! Godnatt allesammans.