….Med mina önskningar gjorde det! Började med att bli sjuk i måndags. I lördags var jag småskum o frusen, på söndagkvällen mådde jag illa o hade grymt ont i huvudet. Nu måste jag faktiskt tänka lite. Det brukar jag inte när kl ringer utan går upp i alla fall. Måndagen skulle vi ha planeringsdag, extra lång dag för mig, men för Bäzta var det “ombesörjt” så hon skulle klara sig. Men jag gjorde inte. Jag behövde inte tänka på morgonen huruvida jag skulle orka en hel dag. Jag frös under duntäcket, o när Tobbe gick upp snodde jag hans duntäcke också men fortsatte frysa. O fönstret var inte öppet, pga trafiken utanför som stör. Alla som känner mig vet att jag sover bäst när det är iskallt, ca -17 är inget problem trots vidöppet fönster! Alltså messa jobbet redan runt sju att jag är sjuk o sen somna om. Vi sov till efter 10! Var hemma igår också men har jobbat idag. Trött var jag!

Bäzta är en liten fröken som är väldigt rädd om sina tassar. Klorna i synnerhet. Hon är nog kittlig också har jag märkt. Hon har aldrig försökt vara dum på något sätt vid kloklippningen, inte ens i första trotsåldern. Däremot är hon släkt med kräldjurensmiley. O när hon lyckas rycka till så man klipper i pulpan(ömkar aldrig, lovar) så blir hon ju inte tryggare. Därför har jag nu börjat fila istället. Tobbe var snäll o hämtade verktyg när vi låg bra i soffan

Mina sandpappersfilar! Vet ni hur snabbt de tar slut på en rottisklo? O hur många det går åt till alla klorna? Var inne i Arken Zoo när vi ändå var i forum ett ärende, och köpte en riktig klofil. JO, hon rycker fortfarande och försöker komma undan. Men ger sig rätt snabbt när hon märker att inget händer. Men det är ett EVIGT filande här hemma. Vi tar var och varannan kväll, men nu är det att mängdträna med det, så kan vi ta alla klor när jag orkar. Men som ni vet är ju Bäzta en riktig knähund så det känns väldigt enkelt när jag ändå ligger o tittar på House, CIS, Criminal Minds eller så…NU ska jag göra lite planeringstid.

Marie som äger Bäztas syster undrade om jag verkligen ville byta med dem (vädret) i Kiruna. Ja, min själ vill det. Jag blir så psykiskt trött av detta eviga regnande. Smutsigt överallt. Var så glad när det var 5-10 grader kallt. Däremot har jag ju problem med att händerna blir iskalla redan runt 0. Har hittat bra handskar förra året, och använder min “pangsalva” . Men jo, jag har nog hellre det än regn. Det jag inte tycker om är halkan. Men nu har jag ju mina icebugs som funkar bra också. Ja, jag kan ta en 2 meter snö, bara skicka ner! Men skicka kyla också då, för jag vill inte ha blask. Hellre rejäl vinter dec-mars, än detta eviga hattandesmiley. Jag kan inte åka skridskor på sjöarna/havet i regn, och vi kan inte åka skidor. Inte dra pulkan( Bäzta) O ungarna på jobbet får inte heller åka pulka eller göra snögubbar. ENDA fördelen arbetsmässigt när det regnar är att de kan göra vattenkanaler i sandlådan när den inte är frusen. Men får de välja tar de flesta hellre snön.

VÅR enda fördel är att det är lättare att köra sök. Men det hinner vi också. Att köra sök i gyttjepölar är tristare än att köra vindövningar i snön. Där ser ni alla ni som inte gillar snö. Det finns MASSA fördelar. Marie, finns det jobb till mig däruppe?? Missförstå inte nu, jag tycker om regn- men inte december-februari/mars. Jag har börjat bearbeta Tobbe att vi ska ta en semester i Alaska. De visade program på tv därifrån igår. Jag blev jättesugen, o Tobbe var inte helt ointresserad.

Lev väl- nu ska surtanten planera Bornholmlekar till barnensmiley!