Nja inte med vädret men det hjälper föga att gnälla, det klarades av förra inlägget. Nu vänder vi på det. Att det inte är 15 meter snö gör ju att vi kan lägga spår på julafton på förmiddagen. Ta med oss kaffe o lite lussebullar ut o fika i liggetidensmiley och sen kan vi ju köra sök lättare. Jag menar, kommer inte snön till jul kan det ju kvitta. Då är det bara kyla så kan man åka skridskor istället. Nå jag har hunnit med en del. Lucia var sista inlägget, och det var ju en tisdag. På onsdagen fyllde världens bästa Tobbe år. Mamma och Bengt-Allan var och hälsade på tillsammans med mammas gamla barndomskamrat och man. Vänner sedan MÅNGA år! Meta och Peter. Sen på kvällen kom Tobbes pappa, men då hade jag smitit för det var medlemsmöte på Nacka BK. Det finns en tradition att det ska ligga på Tobbes födelsedagsmiley. God mat, det jag tog. Gillar inte att käka julmat före julafton så jag brukar plocka pyttelite bara och inte någon julskinka alls, den är helig till julafton.

Vi har hunnit träna lite sök också, i söndags. Det gick bra. Vi var inte så många, men gud vad det är lerigt på sina håll! Bäzta gick bra i alla fall. Första skicken fick hon välja lös eller fast. Sen testade jag med att bara ha fast på henne. Hon tog den direkt så jag ska nog bara ha fast rulle. Hon verkar bara få beslutsångest när hon har båda. Efter sökträningen åkte jag direkt till Velamsund och gick 2,5 km spåret. Därefter till Konsum o kompletteringshandlade innan bilen fick rulla hemåt. Jag gjorde ytterst väl tillagad middag till söndagen. Hade tagit fram en rostbiff och gjorde tjälknöl. Ska stå i ugnen i ca 11-12 timmar. Jag glömde att den var på 2 kg så den stod nog inne i ca 16 timmar. Men det blev till att äta den på söndagen. Efter middagen gjorde jag således knäckebröd. Tyckte det kunde passa eftersom jag börjar jobba sent på måndagar. Men grejen är att receptet är på 25 gr jäst. Onödigt att slänga ett halvt paket tänker smålänningen och gör dubbel sats. Det är gott med hemgjort kanelknäcke! Jo, jag har ju sytt madrasskydd till madrassen vi köpte för att ha på kökssoffan! Det gjorde jag också i helgen. Nu ska jag gå kvällsprommis. Måste bara lägga in en bild på sökhunden Lava, som höll ställningarna i stugan när vi summerade dagen. Hon hade kört sista passet och fick följa med in o fika.

Eller ja, inte fika kanske. Men hon snodde lite smulor när inte Cilla såg…

Idag har jag besiktat bilen, lagat middag, lagt in pepparsill, städat lite på skrivbordet. Nu är jag trött. Ska bara ta kvällsrundan.

Sov gott allesammans!