Idag har flitens lampa lyst över vår flock! Morgonprommis först o sen frukost. Därefter åkte vi till stan ett ärende, men struntade i att åka in o köpa julklappar, tar det imorgon. Det var lite för mycket avstängningar o demonstrationen hade vi inte lust att hamna i så vi åkte hem. Hämtade Bäzta bus, åkte ner o la ett aktivitetsspår bara för att hon skulle få göra nåt. Sen promenerade vi vägen ner till gården för att kolla julmarknaden. Från att först haft en hund som vägrade gå i vatten har jag nu en som tror att hon alltid ska bada. Sådan matte sådan hund tänker alla som känner mig. Ja, hade jag haft sjötomt så hade jag badat fram till isen lagt sig, men det har jag inte nu. Nå, vi tog oss torra förbi strankanten o promenerade en annan väg tillbaka för att öka hennes motion. Sen förbi konsum och handla. Hem o laga middag, fixa hemma. Tobbe fick åka o handla lite mer som jag ska ha till bakningen. Kunde inte handla allt eftersom det var bråttom hem o dra igång köttgrytan. Burgundisk sådan och den får ju koka så länge den ska, tills köttet nästan faller isär. På jobbet gör hon en högrev som man skulle behöva ha såg för att kunna äta. Inte gott. Ungarna vill inte ha köttet, vilket jag förstår helt och fullt.

Efter detta var det så dags att göra deg till Abbes kringlor. Tobbe gick ut en runda till med Bäzta o under tiden dammsugade jag o torkade golven. Sen hade degen jäst o då utbakning. Efter detta förbereddes en bröddeg för morgondagen.

Sen försökte jag få med Bäzta på promenad. Jag är trött sa hon, o efter att ha kissat på gården och satt fart på grannkatten( tre skutt i koplet) så gick hon inte alls till grinden utan ville in. Faktum är att jag älskar nattpromenader, men nu protesterade jag inte utan lät henne gå in. Nu sovdags även för mig tror jag. Husbonden och Bäzta snusar redansmiley

Redan och redan förresten. När jag tog ut sista kringlorna var kl 23.40 och nu är den snart 00.25 så God natt allesammans!