Pågår i Bäztas hjärna! Vi har inte kört sök på ett par veckor som jag skrev, men idag var det dags! Bäzta skulle få prova med fast rulle, så när de övriga knatade iväg så gick Kenta, jag o Bäzta åt annat håll o provade korta skick med nya. Det roliga till att börja med är att jag köpte den rullen till Asta för många herrans år sen. Vi kom aldrig så långt att vi började , vi hoppade på tjänstehundskursen och det tog allt fokus ett tag, sen blev hon ju dålig i sin kropp, så Meja fick låna den. Kommer nu inte ihåg huruvida hon använt den eller ej. MEN när Kenta försökte korta in den, var den ändå för stor. Vi gjorde nytt försök. NU måste den ändå passa tyckte han. Jo, om vi trär den runt en hund till…..Lilla Bäzta myggansmiley! Vi kortade och sen gick det inte mer. Vi testade ett par skick för att hon skulle se. Nu var det inte kul tyckte hon. Inte att den var läskig på något sätt, men hon tyckte ju hon var så jävla bra innan, att hon kunde det här. Och det var hon. Sen nu har vi lagt på svårighetsgrad o då skulle hon börja om igen. Vad vill människorna, varför ligger ingen grej där? Då o då fick Kenta till därute att hon lyckades plocka upp, och hon fick givetvis massa beröm när hon kom med den. Sen gick jag ner med Bäzta till bilen så hon fick vila skallen en stund o mötte upp de andra och hjälpte till att figga där. Det gick bra för alla idag, extra plus till Lavasmiley som idag fick köra utan lina på sista tre skicken och det gick strålande! Inga bus-race utan hjärnan var på, härligt att se. Synd att jag stängt av mobilen för Cillas tjusiga stil på påviset hade jag velat filma ocksåsmiley!

Sen när det var Bäztas tur med gruppen var det Cilla som hade första. Hon fick hjälpa till med rullen. Andra körde vi med lösrulle fast den fasta satt på henne. Då sprang hon ut men ville inte ta nån alls. Tog sen ändå, men släppte. Vi körde påvis i alla fall, för vi visste att hon varit framme. Sen figgade CIlla igen o då hade hon hållit på att ta, släppa, ta, släppa. Sista skicket gjorde vi så att jag kunde se när hon tog rullen, då ropade jag på henne så hon kom in direkt med rullen, YES! Bra minnesbild att ta med sig hem. Nu har jag två läxor. Första läxan gjorde jag direkt när jag handlat o fått in steken i ugnen. Det var att beställa hem en ny rulle, en sort som Helena på kursen har, där man kan spänna in på fler ställen, mätte Bäztas hals, hon är 43 cm. Synd att vi inte körde sök med Chilra för jag tror hon hade samma….och tänka sig, jag hittade fler saker på Jami som jag givetvis var tvungen att hasmiley. Andra läxan var att fixa ett antal burkar som jag kan ge till figgarna med godis i, eftersom vi ska ha godis till påvisen. Det är inte klart än. MEN jag tänkte faktiskt ta tändsticksaskar. Luktar bättre än gamla snusdosor. Nu sa förvisso Helena att det inte luktar om man lägger dem i frysen så jag får se om Bäzta hittar nån på promenaderna får vi väl prova. Nu sover hon sött det lilla grynet

Är riktigt glad för att vi anmälde till denna kurs! Bra gäng o Kenta ska ha stor eloge för all hjälp även att kursen är slut! TACK!

I övrigt har vi också varit ute o spårat som jag skrev tidigare, o även gått runt Trollsjön. Där har jag tränat henne att gå okopplad, så skönt att hon kan få springa lite fritt. O till vattnet…

Vill ha den där…men vad kallt det är…undrar om det är lika kallt…

Ja det var det….inte ens matte badar, nu förstår jag ju varför…

Ja, sen har vi ju fixat hemma med. Ska måla källaren vit, och även slipa trappan ner. Jag har tagit bort den fula smuts-aprikos-korkmattan så här såg det ut sen..

Efter att ha tagit bort all spik tog Tobbe även ändå fler som jag inte fått tag i. Den var väl fastspikad! Nu har Tobbe hållit på och skrapat bort rester av lim, sam slipat. Jag poppat Bruce Springsteen för att slippa höra. O Bäzta har sovit mitt i allt! Och sover..Han slipade innan också Tobbe, det tar tid. Undrade en dag vem som var tröttast…

Han hade beredskap förra veckan o var ute på några jobb, även på natten. Det tar på krafterna! Nu ska jag åka o handla så vi har lite bröd imorgon, för det glömde jag förut, samt mer tvättmedel som är slut. Sen ska jag se om Bäzta vill gå på prommis med mig ikväll…Må väl allesammans!