Ja inte jag, får hjärngympa konstant så jag tror det luktar bränt hår snartsmiley.

Till att börja med ska vi skänka positiv energi smileyo hålla alla tummar o tassar för Bäztas syster i norr som ligger inlagd, har varit lös i magen ett par dagar o bajsat blodsmiley. Jättejobbigt när våra nära o kära, oavsett art, blir sjuka! Tänker på er!

I onsdags var alltså Ullis här, o igår var vi på kurs i belöningsteknik för Emma Willblad. Mycket intressant att tänka på. Hon har många bra idéer. När godis o när lek? Vad är kriterierna för lek? Hon berättade om sina kriterier och lite om hur vi döper de olika belöningsorden. Ska hunden få komma o ta ur handen (lek), eller springa och hämta bakom? Tränar vi kontakt, fritt följ med lek eller med godis. Ví fick till att börja med innan allt annat presentera oss och våra hundar. Bäzta är ju störningskänslig o lika nyfiken som apan Nicke. O alla som läst barnboken om Nicke Nyfiken vet nu precis hur vi har detsmileysmiley! Efter att alla provat gå igång på lek var det vår tur, o tja. Jag känner henne rätt väl. Så länge vi leker o jag har fokus på henne är det okej. Släpper jag så hittar hon på annat, så länge. Emma menade på att vore det hennes hund så skulle hon inte ens få komma ut på plan! Gissa varför vi inte tränar med lek då det är störning. Jag fick börja med godis, o göra övningarna med det. Det ska jag fortsätta med och när vi är själva däremot, så övar vi med leksaken. Vi gjorde distansbelöning, fick låna Emmas skål. Hon använder ordet “lämna” där byter jag till “kvar” eftersom lämna för oss är nåt hon inte får alls( typ kattskit o sånt…). Jag ställer skålen som jag visat är godis i, sen backar jag med henne löst hängande koppel. Minsta lilla ögonkontakt är “Varsågod” . Det gick faktiskt riktigt bra. Sen undrade vi alla varför hon använde orden hopp o lek då hon menade stå kvar där du ärsmiley. Det är alltså så att godiset kommer i den positionen hunden är i när hon säger det. Hon ville ha något som inte betydde nåt annat. Eftersom Bäzta o jag nu kör väldigt mycket kontakt o fokus så kände jag att jag nog ville ha nåt lättare. Det hela slutade med att jag sa till Emma att jag förstod varför hon sa just det. Jag hittade ord, insåg att just det används till nåt, o strök. Hittade ett nytt, som ströks av samma anledning. Nu ska vi öva några veckor sen är det uppföljning den 29 oktober.

Idag har vi tränat sök. Det gick bra, Bäzta är jätteduktig på skicken. Det jag ska göra är att även lugna mitt tempo på påvisen. Det är inte bråttom ut, samla ihop,

och koppla upp, sen ut kopplat. In har jag henne på här kommando med figgen framför mig. Vi ska också prova med fast rulle o se hur hon gör. Jag blir riktigt glad då jag hör att hon inte pussar sönder figgarna utan direkt hämtar sin rulle o sen tillbaka. Lilla Bäzta kan vara rätt intensiv annars o pussas lite väl ingående där helst hon kommer åt….det är ju skönt att hon faktiskt är lagom i just dessa situationer. Hoppas det fortsätter, ser inte nån anledning att det inte skulle göra detsmiley. När vi pratat om hur dagen gått o fyllt i vår träningspärm så var vi och tittade på hus. Ett jättefint mitt ute i skogen. Nu ska jag städa skrivbord o få ordning här så ska vi be att de kommer hit o värderar vårt. Inga inlägg kommer nog i veckan, hinner inte. Sen undrar jag lite hur lång tid det tar att få resultaten på hunddata? Jag tror det står fel i rapporten i rottweilertidningen. De var snälla o gav oss några poäng till. Eller var det felräknat på lappen. Därav min väntan.

Må gott allihop o ta hand om er!