Oj då, tänkte ju inte på att mamma läser här också….eftersom hon inte är inne o skriver….insåg när jag skrev svaret att jag inte är helt säker på att det lugnade henne, eller blev värresmiley. Nå, det är nog inte så illa, jag står på benen. Bara det att vi inte har nån förskollärare på vår avdelning och det är inte lätt att få det heller.Vi håller tummarna att det kommer nån snart.

Idag har jag ialla fall varit på södra o tränat med Ullis. Hon kom hit o vi grundade med kaffe o päronkaka med grädde. Sen åkte vi till södra o gick en prommis med Bosse o Bäzta. Därefter tränade vi. Andning först. Vi gick runt i cirklar. Bra träning eller hursmiley , vi tränade bakdelskontroll. Även följsamhet. Nu fick hon först gå i långt koppel o jag höll längst ut o jobbade mer med röst o mindre koppel. Úllis undrade vad som skulle hända om jag kopplade loss. Inget sa jag, så då gjorde vi det. Cirklar, åttor och sen stillastående fotposition med enbart koncentration som uppgift för hunden och andning för mig. iI och för sig inte bara koncentration, utan också förmåga att skilja beröm och belöning.
Sist vi tränade lydnad med Bäzta på södra var efter ett sök . Den gången gick hon igång o taggade på planen intill. De tränade skydd o piskan ven o nån sprang med skyddsarm. För att förtydlinga så slår man inte hunden med piska, utan man slår i luften så det smäller till. Bäzta ville såklart hjälpa till, verkar som att nån behöver hjälp därborta. Det fick hon inte o hon låste så på detta så jag fick släpa bort henne o in i bilen. Hon gick på två ben, taggad till tusen.

Nu tränade de skydd igen, fast vi var inte lika nära i och för sig. Men Bäzta var nu okopplad o gjorde det hon skulle, med bara ett litet vift med örat när piskan small. Det var också nån som tränade på agilityplan intill. Hon skötte sig utmärkt och var jättesamlad trots att det lät spännande när de sprang i tunneln mm. Vi fick beröm av Ullis, det ser jättebra ut när vi är så lugna både hon och jag. Och det vet jag att Cilla o Jojo också sagt förut. Men ibland tappar jag självförtroendet, blir för stissig, vågar inte “ta plats” och då går det inte bra helt enkelt. Som Ullis sa att jag måste gå in som i en egen liten bubbla med Bäzta o ha full koncentration, andning o lugn.

Vi tränade också apportering och hopp över hinder, samt framförgående. Tack Ullissmileyför idag! Och förresten. När Ullis var här innan vi åkte, så skulle jag hämta ryggan. Nånting luktar fan. Lik. Ruttet. Vi funderade på vad det kunde vara. Nyss fick jag veta det. Tobbe upplyste mig att om du saknar dina odlingar så har jag hängt ut dem på sträcket. Haglöfs rygsäcken. Den har du väl haft nån jävla våm i i somras. Sen luktade det ännu värre, den fina nya belöningsväskan( jo, jag letade efter den men det sa jag intesmiley) den var det nåt äckligt oidentifierbart i som jag fick gräva ur”

-Sköljde du ur den eller i tvättmaskinen?

-Jag tog saltsyra det är det enda som hjälpersmiley….jag hällde diskmedel o varmvatten!

Sen fick jag höra att vi inte är sjuka för nåt i huset utan för nåt som nån släpar in i huset o odlar…..Stackars Tobbe…..smiley! Nä nu ska jag sova, natti natt!