Japp, det är det vi måste öva på. Jag är för stressad, allt ska gå i herrans tempo. Stressar upp Bäzta också tyvärr. Nu har vi fått läxa i medveten andning som vi gör. Har också haft samtal med vår förskoleansvariga på jobbet om vilka uppgifter jag ska prioritera. Jag är nog på väg att göra nåt annat faktiskt. Men vet inte vad. Skulle kunna tänka mig att flytta ut på landet igen, lite lugn o ro. Men skulle sakna Cilla o Jojo så förskräckligtsmiley. Och Hélène, ja säkert några till också. Kanske är det onödigt att bo i sånt här stort hus? Tobbe frågade mig i morse om jag kommer vara hemma något innan söndag, undrar just vad han menarsmiley, jaja vi sliter inte på varandra i alla fall.
Söket gick bra igår, o jag fick hjälp o blev påmind innan start om att ta tre djupa andetag. Det är nog bra att påminna mig så. Men nu har Bäzta faktiskt klarat att sitta still medan jag tar på tjänstetecknet. En framgång. Vi provade vid ett tillfälle att hon skulle ta kontakt för att fp springa ut. Klockren. På nästa pass gjorde vi så igen. Nu hade hon dock inte riktigt samma tålamod. Hon sprang själv och jag klämde i ett NEJ och tog tillbaka henne. Sen vart hon jätteosäker så jag fick klämma i med dubbelkommando så hon förstod att hon fick springa ut. Sen gick det bra. Hon fick också på sista passet ett tomskick för att sen direkt få springa ut på nästa där en figge gömde sig. Det var roligt att se hennes tomskick. Hon jobbar verkligen o letar febrilt. Men kom in, jag var orolig att hon skulle ha svårt att ge upp, o det hade hon, men jag behövde inte hämta henne utan hon kom tillbaka. Lyckan sen när hon fick en figge på nästa gick inte att missa. Det vi behöver jobba vidare med nu är att träna på olika djup, och i olika terränger. Samt att lägga in nåt tomskick, men komma ihåg att avsluta med en figge. Sen är det ju detta med ordning o redasmiley. Jo, vi jobbar konstant med det. Men Bäzta har inte på något sätt varit för påträngande på figgarna, hon tar sin rulle o kommer direkt in. Sen ut på påviset. Sen in igen. VAD är det då att predika om ordning o reda som vi redan håller på med? Vore skillnad om hon varit dum mot nån, eller jobbig på figgarna. Ja ja, kunde inte låta bli att avspisa med “jag får redan hjälp med lydnaden, nu kör vi söket”. Det fanns lite mer anledning till min avspisning också, men det skriver jag inte här, för jag vill inte utelämna nån. Det hade inte med Bäzta eller mig att göra.

HUR ska jag då jobba med ordning o reda mer i söket. Jag tänker inte hålla på och tjafsa med henne där, utan jprecis som i lydnadsmomenten kommer jag att dela upp momenten och sen plocka in det i sökträningen. Idag har vi hämtat Tobbe. Han fick ta med en leksak ut. Inget tjänstetecken, ingen hittaövning så, utan hon såg honom gå ut för att få liknande dragning som i sök. Sen gick vi ut på “här” kommando. Han tog fram leksaken o lekte med henne en stund, och efter det kopplade jag upp henne, han gick precis framför oss och hon på “här” kommando igen. Två sådana och Tobbe var måttligt roadsmiley. Igår när vi åkt hem, stannade vi i motionsslingan vid Orminge. Vi gick en sväng och hon fick gå okopplad mellan varven på “här” kommandot, o ibland där det var fri sikt även springa lite före. Men det var läskigt. Hon är inte van att gå okopplad. TÄNK om jag försvinner? Näv vi sen kom hem o hon fått mat sov hon. Hon sov lite till. O lite till. Hon sov faktiskt hela kvällensmiley bara flyttade sig mellan kök o vardagsrum, sen nattkissning o sov igen hela natten.

Nu ska vi ut på kvällsrastningen sen är det sova igen. Imorgon jobb. Ingen vinst på lotto denna vecka heller. Attans ocksåsmiley! Tack o hej, Leverpastej.