Ja, detta års semester gör faktiskt detsmiley. Men jag känner egentligen inte nån större olust för det. Jag gjorde det för två veckor sen, tyckte det gick för fort, halva redan gången! Men jag är faktiskt glad ändå. Jag läste i Bäztas syrras blogg, o hon har helt rätt, vi tar ofta mycket för självklart. Vad har jag gjort denna semester då?

Vilat– det behövde vi hela flocken. Första veckan flög iväg hemma. Jag har köpt o fått hem växthuset o faktiskt löst mycket av monteringen själv! Vi har planterat om alla tomater o Physalis. Jag skriver vi för Tobbe fick hjälpa mig med de plantor som återstod efter vår Pepsresa då jag hade ont i kroppen.

Varit på Orsa björnpark o på Jarvzoo! Provat på campinglivet. Helt okej, vi behåller Pepssmiley o kommer att åka ner till Kalmar på rasspecialen o bo där ett par dagar extra tänkte vi lägga in om.

Har hunnit jobba lite med Bäzta o sprungit, simmat. Vi har inte paddlat. Min nacke o rygg har inte mäktat detta, ännu får jag skriva, för sommaren är ju inte över för att semestern tar slut. Jag hoppas det om inte annat för Jojos o Cillas skull bl a som har sin semester kvar.

Jag har också fått några dagar i Saltängen, så skönt att få sola o bada lite. Min rygg o nyllet fick väl kanske en aning för mycket färg, o idag varnade Jojo mig att Eva ditt lår är rött. Ok på med mer solskydd där o en påminnelse till när handduken åkt av. Tacksmiley. Det är inte roligt med svedd hud, vi kan sjunga; Vi är röe, vi är vite….smiley. Leya o jag har simmat lite, o jäklar vilken tävlingsinstinkt hon har! Jag skulle simma lite bredvid henne när jag kastat i hennes kära boll! Shit va hon blängde på mig o vilken fart hon fick! Kul! Sen kommer hon insimmande så snällt för att få den utkastad igen. O idag kom lilla mattegrisen till mig direkt i vattnet fast Jojo stod på land! Sen fick vi besök också

Vi har hunnit med en grillkväll med Lasse o Ann. De var här igår o vi hade en trevlig kväll. Kul att se Bäzta leka lite med Tervungdomarna också. Hon var måttligt road emellanåt, eftersom de leker på olika sätt, men det är jätteviktigt att lära sig andras signaler också. Våra fyrbenta blir lätt rasister! Belgarna skäller o vallar medan många rottisar mer brottas. Det gick bra hur som haver, men leken ska brytas i tid innan hundarna blir trötta då skadorna lätt kommer, o det är som sagt ynglingar fortfarande. Efter middagen skickade jag iväg Tobbe på Bäztarastning o Lasse följde honom med deras, så hjälptes Ann o jag åt med att duka av o fixa i köket, o gjorde kaffe till tårtan de haft med sig, tack! Vi åt resterna idagsmiley!

När de sen åkt släppte jag ut Bäzta ur köket så hon fick undersöka tomten ordentligt inna läggdags. Plötsligt skäller honsmiley! Tobbe hinner dit först såklart, o det jag ser sen är en Igelkottsmiley!Undrar om hon tänkt ta den o blev stucken. Nyttig läxa för damen i så fall. Vi upplyste henne om att den får bo hos oss. Vi har aldrig sett en Igelkott på tomten under alla dessa år vi bott här. Nu har vi väldigt mycket råttor. Vi har ju isolerad kompost men många grannar slänger ut i oisolerad! Bäzta har ju fångat några stycken, men nog tar Igelkottar råttor? Nå, nu är det dags att lasta om i tvättmaskinen innan kvällsrunda. Tobbe drog till sin kusin som fyllde år, men jag kände mig inte helt ok. Hade ont i huvudet, har väl druckit för lite vatten idag. Gick o la mig en timma o har rensat min mobil o mitt simkort på massa foton, sms o kontakter jag inte behöver längre. Ska byta både mobil o operatör. Tänker köra telia, de har bäst täckning, o vi är så ofta i områden där jag står utan så nu har jag lessnat.

Ha det gott allesammans, nu ska jag fixa lite, o dricka en smoothie, Bäzta ligger här o snusar vid mina fötter- hon är fantastisksmileysmiley!