För idag har vi haft en kanondag. Sol ett par 3 timmar i Saltängen, efter en stund kom fritids ner o mina gamla barn, Hm. Ville väl inte riktigt bli påmind o varnade lite för vassa stenar o glas. Efter en stund konstaterade ett av barnen att varför är vi här när vi ändå inte kan bada? Klok tjej. Det är nämligen både hala klippor o de yngsta kan inte simma, samt blir det djupt fort. De gick iväg rätt snart. Hur som är det nånstans ändå kul att se dem igen, fast jag vet att jag har semester o inte ansvar för nån, så vill jag ändå inte ha dem på stranden för jag kan inte riktigt koppla av då….men det borde jag väl göra. De är inte mina, jag jobbar inte men det är väl som de som är poliser säger. Jobbar alltid om så krävs. Nå, när de gått hoppade jag i lite o sen kom Tobbe ner med fika. Väl hemma sen igen var det bus med Bäzta, middagsstök o planering av träning. Jag vet inte om jag missat nån kvällstävling på Värmdö. Tänkte tränat lydnad där en stund, eftersom vi ínte varit där på länge. Ett varv i rondellen o sen ner till Ängen på velam, vid gården. Där är också störning. Har haft lite spöken i framförgåendet. Det funkar inte och jag har efter överläggning med Jojo, Cilla o i slutänden givetvis mig själv, lagt ner den övningen o gör som med Asta. Idag fick vi, efter att Bäzta blivit åthutad för att jaga fallna äpplen istället, till riktigt bra motivationsövning. Ska erkänna att jag tog kamptrasan från Tobbe som jag tyckte han “fjösade” med- drog upp henne ordentligt sen var det ett helsicke att få ut den ur käften på henne. DÅ kunde jag börja jobba. Här var bra kamptraseträdsmiley med långa avstånd. Vi fick också till bra fritt följ, fotgående och platsliggning med störning. Kul! Apporteringen var väl lite tveksamt idag. Läggande under gång tjuvar hon. Jag förbereder lite genom att bara säga nu ska vi ligga. Och då går vi ett par steg sen lägger hon sig. Har jag kommenderat på samma avstånd tror nismiley. Så nu är det ganska lång raksträcka för att få bort “egna” läggandet. Efter ett bra pass som hon fixade lös därnere så sprang vi 2.5 km. Det gick också bra efter att hon förstått att Tobbe inte skulle med.

När vi sprungit klart gick vi o hämtade skivan för siktdjupsmätning och gick till båtklubben. Nu hittade jag en mätpunkt där det var tillräckligt djupt. YES! Sen gick vi till badplatsen o badade Bäzta. Idag simmade hon ut långt. Märk väl så var jag INTE ombytt för bad, o Tobbe tyckte jag var dum som offrade Fendern, om hon inte skulle simma ut. MEN det var nog bra att jag inte var i, för nu hängde det på henne om hon skulle få behålla den där prylen, för matte tänkte uppenbart inte hämta den! OCH vad hon simmade fint idag. Ja, med flytväst men ändå, lugnt o jämnt ut o in, utan massa höga bensparkar. Snyggt, jättenöjd med dagen o kvällen således. Nu ligger hon sen nån timma o snusar i sin bädd, nöjd även hon! Hoppas ni också är nöjda, annars kommer ett nytt dygn straxsmiley. Godnatt!