Nu har vi varit ute med Peps första resan. Började jättebra med att slangen läckte. Tobbe har fixat en hel del redan, med gasledningar mm. Nu fixade han lite till, o köpte en elektrisk pump till köksdelen, jäklar vilket drag det är nusmiley! Nå, fredagen gick o jag gav med mig, det är Tobbe som ska köra, så vi förberedde det mesta o sen vid lördag lunch stack vi iväg mot Orsa. Det gick bra att köra upp, o första anhalt var Borlänge vid Mellsta camping, det är vår favoritcamping, men vi skulle inte sova där nu. Vi vet att det är jättefint motionsspår så medan Tobbe fick äran att laga lunch, så tog jag mitt nyköpta regnställ och promenerade med Bäzta. Efter lunch alltså vidare uppåt. Campen var superfin även i Orsa. En lååååång strandlinje, och även fint hundbad. Tror bottnen var fin även där. Det regnade nämligen så att ta in en ändå blötare hund än nödvändigt innan sovdags hade vi inte lust med. Men vi har nog aldrig sett så många hundar på en camping någon gångsmiley.

Söndagen var det meningen att det skulle bli dåligt väder, varpå vi planerat in besök i Björnparken. Först skulle vi gå motionsspåret vid infarten till Orsa, för spåret som skulle finnas enl campingen var en grusväg som tog ca 10 min max att gå. DET var inte brasmiley, men annars fint där. När jag tagit på mig regnkläderna o Tobbe parkerat ordentligt konstaterar han att det slutat regna. Ja, jag behöll iaf på, annars börjar det igen. Vi gick runt 2 km i gassande sol! Funderade på hur vi skulle göra men tog beslut att åka upp o kolla. Vi har ju både kylbädd, kylduk, solfilm och solskydd till framrutan, samt friskluftkrok. På väg upp blev det mulet. Jättefin skog så vi stannade o Tobbe la ut ett spår till Bäzta som vi skulle ta på väg hem.

Vi fick parkering i skugga, men ordnade för ev sol med extra solskyddet i framrutan, nervevade rutor o friskluftskrok o givetvis vatten. Det var en fin park med många fina staket

Visste ni att isbjörnshonor kan bli skendräktiga? Det var nåt helt nytt, vi pratade med en djurvårdare vi såg. De hade först trott att de parat sig i alla fall, fast hanen var för ung, o tycktes inte fatta ett dugg. Men hon hade varit skendräktig. De hade pratat med andra djurparker eftersom de inte haft isbjörnar tidigare, men ingen hade varit med om det, häftigt!

När vi gått klart efter ca 2 tim o sett vargmatningen o fått ett par bra kort där i alla fall, sa jag till Tobbe att jag hoppades vi hade handdukar i bilen. Vaddå undrade han, jo, vi säkrade så Bäzta inte skulle få värmeslag, men det började regna när vi varit inne i 10 min o har regnat sen dess!
Spåret gick bra sen, härlig mark att spåra på och hon tog det bra, men vi hade nog haft vilt däri, för hon var lite okoncentrerad periodvis, o Tobbe hade sett avtryck när han gått ut.

Måndagen åkte vi vidare till Hudiksvall, hittade en fin camping med motionsspår. Kvällsprommisen passade Tobbe, vilket jag förstod. Att gå sent på kvällen tycker jag är skönt, men han var ju såklart trött. Spåret var mjukt o härligt att gå, Jättefint var det utmärkt också, 4 respektive 6 km. Sen kom ett annat spår med 7,5 och en mil. Hm, kl var 22 lite drygt och även om det var ljust längre än hemma så….vi tog 6 km. Som tur var! Mitt i allt, efter ca 5 km slänger sig Bäzta framför mig o ställer sig bredbent o stirrar in i granarna. Det är helt klart lönt för nån att ligga o smyga…jag upplyser Bäzta i normal samtalston att man inte får bita först o fråga sen, för att liksom göra lite mer tydligt för ev buse i skogen…smileysen gick vi men Bäzta gick o kastade arga blickar bakåt ett tag. Sen vart det mörkt. Jag såg knappt markeringarna på träden, men elljuset lyste ännu. Kom sen fram till nån form av vindskydd, o där var en infotavla vid en bollplan som vi aldrig kört förbi när vi skulle till campen o jag anade att denna promenad skulle vara betydligt längre än 6 kmsmiley. Såg på tavlan namnet på gatan till campen o började traska. Vi var på campen igen 23.45 o Bäzta sprang raka vägen till vattenskålen sen sov hon. Tisdagen tog jag ett par timmar på stranden o solade o badade, skönt. På eftermiddagen tänkte jag springa 6 km slingan, när det var ljust o se vart jag hamnat snett. Tja, för att göra en historia kort kan jag skriva att vi sprang längre än 6 kmsmiley. Bäzta är van att springa till min vattenflaska så hon sprang….Sen sov hon gott även denna eftermiddag kväll! Förvånansvärt pigg kände jag mig ändå på onsdagen. Men Bäzta vägrade! Tobbe hade gått med henne medan jag bäddade undan. När de kommit ut på andra sidan o hon insåg att hon var på motionsspåret fast från annat håll, hade hon satt sig tvärt o vägrat gå en meter tillsmiley! Visst hade han kunnat släpa med henne, men såg väl det komiska i det hela o gick med på att gå tillbaka till husvagnen. Efter frukost åkte vi till Järvsö zoo. Där var bättre fotomöjligheter. Det kommer album senare. De har en utställning om de 5 stora. Dvs alla rovdjur i Sverige. Här är varning för det definitivt farligaste rovdjur som finns

O dessa går lösa…..
Igår åkte vi hem o även om det är skönt att vara borta så är det skönt att komma hem också. Nu har vi tvättat o stökat runt idag, o bestämt att vi inte sticker till småland. Orkar faktiskt inte, utan vi ska ta o hitta på saker här i stan. Det går ju faktiskt väg från småland till Nacka, om nån vill träffa oss! Avslutar med några bilder från inte fullt så farliga djur

Godnatt på er!