Mitt gamla regnställ, köpt 2002 tror jag det var, har nu gett upp. Det har använts flitigt måste jag säga, och jag har bara ÄLSKAT dessa kläder! Byxor med “lucka”smiley. Har designats för tjejer, så att man kan dra ner uppifrån om man är kissnödig i skogen. Men det förutsätter att vi har mjukisbyxor typ under. Jackan har dubbla “fickor” med dragkedjor som öppnas åt olika håll. En typ windstopper är designad att passa men man behövde inte köpa den. Det gjorde jag. Den ena av fickorna i regnjackan har nämligen sytts för att man ska kunna stoppa in saker i Windstoppern utan att behöva öppna regnjackan. Den sitter liksom i samma position. Skitbra!!! MEN nu är alltså den jackan inte tät längre. Åtta års slitage har slitit överallt. Synd. Men jag har hittat nytt ställ. De har inte kvar samma modell, men jag var så nöjd med Mountain Hardware att jag jagat de på nätet. Bilder kommer sen. ¨

I onsdags var jag o Lillemor hos Hélène, vi brukar ses nån gång per år som avslutning på termin. Lovisa fick förhinder i sista sekund tyvärr. Familjen hade hon skickat ut på landet, men det finns två katter som fick stanna kvar, Sirocco

Och Sirrus

Det är raskatter, dvs de är rädda om katterna o släpper inte ut dem vind för våg, även om Hélène i vissa stunder på morgnarna varit galen på att bli väckt av att de vill ut i ottan, typ 5. Då hade hon funderingar på att göra de till utekatter. Men hon konstaterade till Lillemor att “-Jag har familjen o Eva emot mig”. Japp. Vi pratade om kattrastgård i stället, så de kan få gå ut men ändå vara säkrade. Tydligen gillar inte katter att gå upp o ner, så det räcker att vinkla rastgårdens överkanter, man behöver inte ha tak. Nå, vi hade en riktigt trevlig kväll, som alltid. O världens bästa Tobbe körde dit o hem så jag fick dricka lite vin

Ett kort till på lilla godingen Sirrus, honom höll jag på att ta med hem, tror Bäzta skulle gilla honom, men jag fick inte för Hélène…..Och det vore ju rätt dumt annars, eftersom jag är allergisk mot katter

Idag har vi haft mysigt. Varit o spårat men innan dess var vi o fikade på en brygga i Kovik. Där skulle vi kunna bo, sa vi båda. Men kollade hemma, det var inte nån som ville flytta, inte nu alla fall. Bäzta fick utkastad en pinne. Lite för långt. Vet ni att en rottis kan bli tre gånger så lång som en tax? Men till slut, när tobbe ville ge upp, men inte fick för mig, tog hon sig samman o lättade baktassarna o simmade ut o hämtade in den! Lilla Bäzta var så stolt, simma i vågor utan flytväst två längder utsmiley. Hon fick ta med sin trofé hem!Jag kan säga att det är hennes nyfikenhet o uthållighet som gör att hon jobbar sig fram även när hon egentligen inte törs. Lillskrutt! Nu har vi varit ute på kvällsrunda ett par km efter CSI o det är sovdags. Hur spåret gick? Jo, förutom att hon hittade färsk älgskit så är jag nöjd! Sov gott igelkott!