Hm, det har hänt nåt här hemma sen i lördags. Matte träffade kennelmamma. Hon tycktes fundersam, matte alltså. Kennelmamma är inte orolig sa hon, men det är JAG! Matte har ju fått för sig att det ska vara ordning o reda. Hon jobbar för det. Men jag har klarat mig rätt bra tycker jag. Ok, jag får inte göra som jag vill, men det kostar ärligt talat inte så mycket att inte göra som hon vill. MEN NU GÖR DET DET! Ingenting, konstaterade matte idag, INGENTING är det ordning på är hemma! Hösthallon är mogna nu, så hon har döpt om dem till Först-hallon. I landen är det mer saker som brer ut sig o tar plats av andra, blomkrukor överallt. VARFÖR i hela friden har hon då gett sig FAN på att det ska vara ordning JUST PÅ MIG!!! I måndags var vi på nacka o tränade o jag tänkte kolla lite vad de hade för sig på planen intill. AJ, där fick jag ett koppel i arslet. Satmara! Ok, jag kan gå fot, jättefint kan jag gå fot oj vad fint jag går. Men hon ser så fundersam ut. Nu ska jag visst sitta här. Hon går fram o lattjar med min trasa. Går tillbaka till mig. Jag kan gå jättefint fo… aha, sa du före….
På tisdagen var vi i Nyckelviken o gick. Nu samma igen. Måste tydligen mena allvar med att jag ska lyssna första gången. Undrar just hur länge detta ska hålla i sig. Jag vill bada, jag är varm. VA? Hon släpper mig! Varsågod sa hon faktiskt så jag galopperade ner till vattnet. Det var skönt! Fick springa o busa lite, men ingen flytväst med så jag vågade inte simma så långt. Sen in i kopplet, vill inte. OJ nu ser hon ut så där igen, bäst jag smyger dit….Sen fick jag gå på i bra fart igen. När vi kom hem satt vi o myste på trappan. Hon kanske inte är så dum satmaran i alla fall. Men ordning o reda, nja. I går var vi i Velamsund o sprang, latmasken husse gick runt. Försökte få vänta in honom på andra varvet men det var inte lönt. Upp o iväg. 2 varv, hon är ju inte klok. Sen när vi kom fram fick jag vila o dricka vatten. Hade sett ett rådjur på ängen men vågade inte när hon sa nej, o när jag tittade på henne istället fick jag en lammbitsmiley. Provade en gång till. Funkade. När de verkade tagit slut tog jag mig en titt på rådjuret men såg det inte o hörde inte vad matte sa så jag gick upp på två ben för att se bättre, det var en dum ide. Satmara. Nå, efter att ha vilat lite fick jag äntligen gå med husse istället. Honom har jag lite mer ordning på, kan gå o nosa runt lite tills han sagt samma sak en tre fyra gånger, då kanske jag tittar på honom o han tycker det är bra. Skönt. Sen till stranden o hon tog med min flytväst o min leksak! O Bollen! Matte o jag badade o husse var på land o höll ordning- tror matte- men han håller ju faktiskt det, på att inte nån kommer till oss. Han är bra på att vakta packningen när matte o jag leker! Han leker ju också,skickar ut leksaken till matte i vattnet. Fast jag hinner ju först för hon är alltid så långt ut. Sen var det visst fika, alltså kaffe innan vi gick hem igen. Då var jag jättetrött så jag tittade på husse hela tiden. Matte lufsade efter oss med ryggsäcken. Hon hade ont i ryggen. Skyll dig själv, vi tar ett varv i fortsättningen tycker jag så blir det bättre. Nu ska jag visst snart få en långprommis igen. Ha det gott allesammans.