Idag berättade jag för grannen att han kanske hade en halvdöd råtta under vedtraven, och hur det hänt. Frågade i samband med detta barnen om deras katt tog råttor. Och det gjorde den! ” Han tog 2 som han gav till farfar”! Vad bra, tyckte jag på. Men pappan korrigerade att det var nog mer möss, råttorna är för stora! Och det kanske det är? Det kanske ska vara möss till katterna och råttor till Rottisarnasmiley. Och om det finns en chans att katten tar möss, även från vår tomt, tja då kan han få skita där också! Jag får gilla läget helt enkelt!

Pratade med dem på Djurakuten, de trodde inte att hon varit dålig i magen pga uppäten råtta, men det man ska titta efter är tydligen om hon inte får i sig vätska, dricker hon som normalt, med gott allmäntillstånd och fått koll på magen så ska det nog vara lugnt.

Nu har vi haft lite mer stadsträning på Bäzta. Vi tar referat från söndagen, inga kort idag. Vi började med promenad till medborgarplatsen. Lugnt o fridfullt, lite folk här och var. Bäzta försökte få lite fart på tillvaron genom att jaga skräp. Glöm det upplyste jag, sen satte vi oss på en bänk med en glass som Tobbe o jag delade. Bäzta låg snällt bredvid trots hundar som knallade omkring. Hon hade försökt ge uppviglade blickar till några på väg från bilen, men stadshundarna är vana och struntade i henne varpå hon la ner hela projektet rätt snabbt. Ingen lek idag heller, nähäsmiley. Sen promenerade vi till Björns trädgård. På väg över Götgatan ser jag en som går mot rött mot oss. Eller tja, går var väl synd att påstå, han flög fram stirrande på Bäzta o jag insåg att den som är hög som ett hus ska hållas på avstånd från denna lilla tjej, så jag tog ett steg till höger utan att flytta henne till andra sidan. Ville inte göra en grej. Han fortsatte stirra men Bäzta struntade i honom. Väntade inte nåt galet från henne men minns när en karl för många år sen stod i busskön och gjorde utfall mot folk bakom, med ett kraftigt påverkat flin. Jag tänkte i mitt stilla sinne att så där gör du INTE mot oss, för det kommer kosta. Asta var då vuxen; snäll och oerhört tolerant, men vissa saker förstår jag om hon inte skulle klara. Jag bad damen framför kolla vad ufot satt sig nånstans, ifall jag skulle behöva passera. “Det” satt längst bak sa hon, och lovade att gå i god för oss om han skulle göra nåt dumt.

Nå denna flygande varelse gjorde inget annat än glodde så efter att passerat utan minsta blick från Bäzta så gick vi till Björns trädgård där vi skulle träna “inte leka med skateboardåkare”. Det gick bra eftersom det inte var några såna där. MEN det var några barn med sparkcyklar i “groparna”. Hon brydde sig inte. Vi bytte plats. Hon fick syn på en stor boll med ett litet barn och jag fick en tvåbent rottis. Ner på alla fyra igen med uppläxning. Gick vidare dit vi skulle o jag tror Tobbe tyckte det var jobbigast med att jag la henne lugnt. Han ställde sig ivägen varpå jag upplyste honom om att han kunde ta lite kort med min mobil. Vi är ju här för miljöträningsmiley.

Hon låg still förutom vid ett tillfälle när hon FLÖG upp och åkte ner, snabbtsmiley. En kille kom fram på sin sparkcykel o cyklade runt, o frågade om hon ville leka med den. Ja, sa jag, hon vill gärna jaga den. Sa att han gärna fick cykla runt oss, vi var där för att träna, men helst inte precis framför tassarna. Han hade nån i småland som också har rottweiler. Jag frågade var, och sa att jag ju också är smålänning. ” Jag hör det” sa killen…..Bäzta hade fått sätta sig under tiden vi pratade, och efter att vi pratat så var hon helt ointresserad! Men jag tror hon “gjorde en struts”. Hon hade nog väldigt gärna velat jaga honom, men insåg att hon inte fick och att satkärringen som höll i kopplet tydligen inte tänkte glömma bort sig, så hon gjorde helt om och ställde sig med huvudet mot grinden o rumpan mot parken. DÅ gick vi också. Hjärnan hade fått nog, både på henne o hussesmiley. När vi kom till ett gathörn sitter två farbröder utanför en butik/kafé ingen aning, jag hörde bara att de sa ” den vovven var i bra form” ! Kul! Nu ska denna hund få komma på prommis, och jag ska också handla lite käk tror jag! Ha det gott allesammans!