Jaha, hade skrivit lång inlägg som försvann! Kan bara konstatera att katterna är skit. Jag menar, när en råtta springer in o tar skydd hos grannen så är ju inte deras katt mycket att ha!

Vi satt o åt o Bäzta var fixerad vid friggeboden. Hon har jagat råttor o jag tycker, ärligt, att det inte gör så mycket. Men Tobbe var på henne o jag ville att han skulle fullfölja. Trots detta, när han satte sig till bords igen, gick hon dit. Då fräste jag till o sa lägg dig! Sen låg hon snällt när vi åt. Sen far hon iväg mot hallonen, tar en råtta, ett skrik. Jag far fram o ryar i att lämna vilket hon faktiskt gör smiley. Sen får hon gå med in, vilket hon också gör lydigt men motvilligt. Jag inspekterar henne för att se att hon inte blivit biten, men ser inget märke. Stänger in henne på verandan. Tobbe har under tiden hoppat över till grannens vedtrave för att försöka se råttan o fullföljasmiley med en spade i högsta hugg. Ser den inte. Nu börjar vi ändå undra, är det så att Bäzta kan ha fått tag i en råtta på nattkissningen o att det är därför hon vart dålig i magensmileysmiley? När vi hade Chilra kom jag ju på henne med att bolla nåt med framtassarna, trodde det var en grankotte men det visade sig vara en mus! Eller råtta. Jag tycker inte de är så stora men jag minns den groteska råttan i pappa o Kerstins trädgård en dag för himla många år sen. Jag var på väg på morgonen o utanför gillestugan där jag bodde för att få husera lite med tonårsfasoner (hög musik!) DEN var STORsmiley– tur att inte syrran såg den, som är rädd för en liten söt hasselmus!

När vi plockat in allt från grillningen tog vi en prommis runt Kocktorpssjön. Inte långt, bara några km, men eftersom hon fått svälta ett dygn o bara käkat morotspure till luchen så kändes det sjysstare. När vi kom till badplatsen var det folk som spelade brännboll så vi gick vidare o så badade jag på klipporna mittemot istället. Bäzta verkade dock piggelin så imorgon blir det ordentlig runda igen. I övrigt ska det visst bli regn imorgon. Då är det nog inte så många som åker skateboard så den miljöträningen går nog bort, får hoppas på söndagen istället.

Nu ska jag plocka undan lite sen nog sova faktiskt, är rätt slut. Godnatt allesammans. Å har ni katter så skäm inte bort de så förbannat med whiskas o annat lyxkäk, utan låt de få jobba lite för sin mat! Inga råttor-inget käk. En råtta ska inte söka skydd på tomt där det bor katt!