Segt idag, var på tjänstehundsmöte igår, håller på att trappa ner men var med Maud ute, nästa gång blir det Nacka. Hade det funnits flygvapenkurs så hade jag gått med Bäzta. Men inte Hemvärnet. Har förvisso inte ont i nacken idag, men jag har varit inne på övningar tillräckligt mycket innan min nackskada för att veta hur ansträngande för kroppen det kan vara. Om man ska vara med där förväntas man klara sina uppgifter i händelse av ofred. Då handlar det inte om ett par dagars lajjande i skogen utan då är det allvarsmiley. Alltför få tycks vara införstådda med detta. Det finns något som kallas scouter som de kan vara med i iställetsmiley. Räddningshundarna har fyskrav på hela ekipagetsmiley, det tycker jag man skulle tänka på även i hemvärnet. O det står jag för!

Nu är det mycket jobb, utvecklingssamtal och portfolioarbeten som ska färdigställas. Vet inte när vi tränade ihop hela gänget. Men en vecka eller 2 sen ska det bli lugnare. Självklart får Bäzta jobba, men det blir mycket med bara mig o Tobbe nu. O trädgården ska fixas med också. Skönt i alla fall att ha trädgården, för efter promenader o jobb så kan hon dels få springa o leta mat i gräsmattan om det är körigt. Inte träning, men aktivering. O att ligga o mumsa på märgen när jag rensar ogräs tycks hon inte ha alltför mycket emot. För att inte tala om tomatgödsel, hon skulle leka med grannungarna (tyckte hon) o jag hade redan börjat skola om tomaterna. Efter att ha upplyst henne om att hon inte behöver stå o spana över staketet tog jag med mig gödslet ur boden o se då var inte gungande barn intressanta längresmiley. Nu var ju gödslet till tomaterna, o inte till Bäzta, men hon låg o vaktade paketet hela tiden. Falukorv är överreklamerat- gödslas regelbundetsmiley. Nu är min datatid slut, o jag måste fortsätta fixa. Har en surdeg som är klar att slås upp o sätta in i kylen, o pappersarbete att sortera. Ska såga till lite nya träapporter också. Inga kort idag, har inte tagit några denna vecka.

Tjingeling!