smileyJapp, då har det gått nån vecka, o allt springer iväg. Vi skulle ha vandrat men det kändes lite väl att gå i 27 graders värme med ryggsäck. Bäzta är inte helt “klar” för det, fast vi jobbar på det. Dels försöker vi springa, 2-3 ggr per vecka. Hittills går det bra, men vi har inte ökat på i längd vilket jag hoppats. Grejen är att hon galopperar runt oavsett värme. Hon får ligga på när vi springer, men jag kan ju tycka att om det är 25 grader så kanske man kan trava runt istället, och kanske ta 2 varv. Nej, full galopp o sen vid min vattenflaska så lägger hon sig ner o sen är det lögn i h-vete att få henne ett varv till. Jag vet, auktoritet. Det skulle bli svalare nu så då tänkte jag jobba på det, att få henne att hålla trav, och köra 2 varv istället. Då kommer vi upp i 5 km.
I måndags körde Jojo o jag spår med hundarna o sen var jag trött o kände inte alls för att springa, men gjorde det ändå. O det var tur, för oj, så bra det kändes direkt. Sen i tisdags hade vi brandutbildning på kvällen så då hann jag inte. I onsdags däremot gick det trögt ibörjan, det kändes som att jag hade 2 blykulor istället för ben. Men efter ett par hundra meter släppte det o funkade bra, men då travade faktiskt Bäzta. Sen torsdags var vi o spårade i Nyckelviken, i samband med handling på Maxi kl 21.30. O det var kul, att spåra. Jag hade lagt ett ängsspår och sen åkte vi o handlade. När vi skulle ta spåret hade det legat ca 50 min. De stänger vid 22 o då blev vi utsparkade o var vid spårstart ca 22.20 På första sträckan springer ett rådjur tvärsöver vårt spår o in i skogen. Bäzta skiter i detsmiley tror inte hon såg faktiskt. Sen efter den första apporten o vid första vinkeln var vi framme där rådjuret korsat. Samtidigt rör sig djuret i skogen så hon får både ljud o spår. Hon snurrar o vindar o har sig åt det hållet o då tar jag tag i henne rejält. JA jag vet att man inte ska gå på dem i spåret men det ska fan inte ta rådjursspår. GISSA en hund som efter det satte i nosen i spåret igen, och kämpade som f-n för att välja rätt spår o skita i rådjuret. Det syntes jätteväl på henne hur jobbigt hon tyckte att det var. När sen nästa apport kom var det massa lammstek såklartsmiley! Hon tog resten av spåret jättebra, och sen sov hon gott!

I fredags jobbade jag kort dag, och på kvällen skulle vi ut på ny joggingtur. Vi hade tänkt bada efter det. Eller tja, JAG tänkte bada efter att jag o Bäzta sprungit. Tobbe får ha marktjänst vilket passar badkrukan fintsmiley. Men att springa o Tobbe gick bakom var inte det lättaste. Bäzta skulle ha med honom o det krävdes en åthutning för att få henne att fatta att han inte skulle med oss. Sen var det full galopp 2.5 km för att slutligen slå ner sin lilla kropp o vila. När vi närmade oss badet såg vi att det var fler folk där så vi åkte till Kocktorpssjön istället där vi var själva. Nu simmar Bäzta bra, hon simmade ut o hämtade grejor flertal ggr. Sen hem o sova. Idag har vi fixat hemma, o Bäzta o jag gick en lunchpromenad i den riktiga värmen. Jag är helt inställd på att vänja henne. Och att vi ska ha bra kondition. På tävling kan det bli 27 grader varmt soligt och vindstilla. Hemska förhållande att arbeta i. Om jag ska kunna förvänta mig att hon först ska spåra/söka o sen köra lydnad, tja, då måste jag faktiskt kunna kräva av mig själv att jag har förberett henne för det. Inte bara tränat moment. Vi orkar med värmen bättre om vi är vana vid den och har bra kondition. Detsamma gäller ju för hundarna. Om hunden får ligga i skuggan vid rejäl värme o aldrig behöver röra sig dygnets heta timmar, sen kommer det värsta värmen på tävling! Hur i hela friden ska den orka en hel dag då? Det gör inte jag heller, men det är jag som anmäler när det är dagssmiley Bäzta har ju inget val i det läget. Nu är vi nog ändå inte färdiga för tävling till sensommaren men vi sikta dit så får vi se hur långt det bär. Imorgon fyller Tobbes brorson år så vi ska dit, får göra nåt på förmiddagen, o sen springa på kvällen.

Lägger in lite kort, först Tizzla, Bäztas syrra, som tränar sök, o Busa som kör lydnad. Tobbe tog inte kort på oss.


Ja, sen skrev jag ju tidigare att jag skulle ta bort reg skyltarna på bilarna vi såg på lunchpausen, det gick inte. Hoppas det är okför ägarna,de är ju snygga(bilarna-ägarna såg jag intesmiley.)
Men om ni tittar på reg nr så visst är det flera bokstäver som Tobbe har i sitt namnsmiley

Och nästa bild. Visst ser ni alla att det är en ChEVA

Bäzta åker gärna med sa hon….På kvällen middag

Lammstek, mums! Med rucola, tomater o fetaost, o till detta potatisgratäng o en kall öl!

Ikväll efter badet gick vi till en klippa o tog en kopp kaffe medan solen gick ner o fåglarna sjöng.

Sen hemåt. När vi rundat kröken o var mittemot sjön, hörde vi det vi väntat på, men var för tidiga till- Näktergalen! Den är så fantastisk! I Kalmar hade jag flera utanför precis, o en brukade sitta o sjunga utanför sovrumsfönstret varje sommar. Det var underbart att lyssna till. Nu har vi mindre exotiskt- Nacka värmdö bussarnasmiley o traktens moppegäng mm. Men vi trivs ju annars, så vi funderar på att sätta upp väghinder vid rödljuset här borta, samt österut, vid Blomsterträdgården. Vägarbete pågår alltidsmiley ! Men bara funderat, för annars tror jag det kallas egenmäktigt förfarande. Nå, nu sovdags, godnatt allesammans!