Nu har vi varit hos Annika och tränat, det var för länge sen sist! I onsdags åkte jag hemifrån 16.30 för att hämta Jojo o Leya på hennes jobb. Var framme där ca 17.10 som först. Ösregn o mycket trafik. Efter att ha stuvat in hund o grejor åkte vi norrut. Vi var framme kl 19.15 ca! Så lång tid ska det inte ta, men det är inte första gången jag funderat på vad jag gör här i Stockholm. Svaret varje gång blir Tobbe, o världens bästa träningskompisarsmiley!

Nå, när vi skulle köra så värmde vi upp lite, och Annika konstaterade att det blivit jätteskillnad mot första gången, skönt! Nu ska jag erkänna direkt att det inte var många störningar, för det klarar hon inte. Men första gången var själva världen störning i sig. Nu fick hästarna gå och beta i hagen, och Leya fick ligga i gräset. Däremot fick jag välja om jag ville göra de svängar jag gör, vilket är ok nu, och de ser fina ut. Men siktar jag på att ta oss till elit så måste de gå på linje. Så vi ändrar redan nu. Det märks på henne att det är svårt, men hon kämpar på! Sen tittade vi på framförgåendet. Fick lite tips om hur utvecklingsstegen för momentet ser ut, så vi har att jobba vidare på. Sen fick Bäzta vila medan Leya körde sitt andra pass, och jag skrev i träningsboken! När det var dags för nästa så stor apportering på schemat. Här måste jag hjälpa henne lite, verbalt. När hon tar apportbocken så ropa in henne och sen när hon är nära klämma i med ett fot. Hon vet vad hon ska göra, men glömmer om det blir nåt som surrar förbi.

Annars är det rätt tradigt nu. Fick reda på att min kollegas återkomst, som jag väntat på sen hon försvann i augusti, inte blir av. Jag misstänkte detta, så jag blev nog egentligen inte förvånad men väldigt besviken. Inte på henne, men för att det blev så sent vi fick veta. Rektorn bestämde att göra 3 klasser då föräldrarna klagat på stora förskoleklasser. Nu är det en tjänst ute, och en tjej som kommer på intervju på tisdag.

Imorgon ska vi till Enköping o träna med kennelmamma Ullis, och Christer som har Busa. KUL!!!