Nu är det mycket, det blir kanske lite långt inläggsmiley. Vi börjar med träning.
Bäzta och jag har kört på och jag försöker tänka på vad jag gör. I lydnaden har vi då försökt knyta ihop momenten. Framförgåendet är inte befäst hemma fortfarande, så på klubben funkar det inte. Funderar på om själva sättet passar henne, eller om jag måste byta metod. På Onsdag har vi träning hos Annika så det är något jag ska be henne titta närmare på. Apporteringen har vi nu fått någorlunda med träapporten.
Jag har planterat om mitt Fikonträd, som jag fick av Cilla o Jojo när jag fyllde år, med tjusig dekorsten

I fönstret står Orikidén jag fick av Marianne, hoppas den blommar läääänge

Tobbe o jag satt o fikade när Bäzta stoppade nosen i krocketpåsen. Åh, vad hon hade roligt länge med detta! Slängde iväg det, rullade sig på det, gjorde lekinviter. Sen såg det inte likadant ut som innan…

Den 12 var det dags för Cesar Millan i Globen. Jag skulle först bli bjuden på middag som min födelsedagspresent. Härligt, det var Cilla, Jojo, Linda o jag som var o käkade. Trevligt och gott, TACK! SEn mötte vi upp Helge med sällskap som hade biljetterna. Och Showen med Millan var bra, han är underhållande och har mycket bra att komma med. Vet att det är mycket diskussioner om metoder, men man får inte glömma heller att metoder som är förbjudna idag hos oss, inte alltid varit det. Och vi har inte samma kultur här heller. Ibland går det ju till överdrift åt andra hållet, när man inte heller ska tillåtas använda snara eller kedja på hundarna. Ibland blir det för mycket gullegull. Vissa anser ju vidare att man inte ens får säga ifrån verbalt till sin hund. Har dem någonsin sett en tik med valpar kan man ju undra dåsmiley? Sen plockar man russinen ur kakan som med allt annat i livet! Det var mycket psykologi nu, och vi alla fick oss många goda skratt. Vi lovade hur som haver att behandla våra hundar som just hundar. Jag har en skräckupplevelse av motsatsen som jag fick se som nioåring. Det tar vi i ett annat inlägg.

Har satt en surdeg av råg, för att kunna baka lite gott surdegsbröd. I fredags skulle jag träffa Marie som har Teckla, Bäztas kullsyster,en snabbsväng i stan innan hon åkte tillbaka till Kiruna, så hon fick se Bäzta i alla fall, Kul! Det var länge sen Bäzta o jag var inne i stan, o jag misstänkte att lilla damen skulle vara lika energisk som vanligt. Efter att ha legat hemma 4 timmar då jag jobbar kände jag att hon nog behöver “gå av sig lite energi” . Jag parkerade alltså vid Sickla stations långtidspark för att in till Kungsan. Inte så långt tyckte jag. Men innan jag kommit iväg hemifrån gick ju tiden så när vi kom till Hammarby sjöstad såg jag att buss 72 skulle gå förbi o att den gick till Kungsansmiley. Vad bra tänkte jag o ställde mig att fixa en sms biljett under tiden. Kliver på bussen sist o är helt fokuserad på Bäzta när jag håller fram mobilen. JÄVLAR vilken sur kille till chaufför. Istället för att säga snällt att ” kan du fixa fram, det är svart skärm” Så säger han “HUR tänkte du att jag skulle kunna se nåt? Den är ju svart o upp o ner!! Ja, ursäkta (sa jag) det är första gången hon åker buss så jag koncentrerade mig på henne och missade det. Jävla grinhuvud tänkte jag, men sa inte. Bäzta skötte sig exemplariskt. Efter ett par hållplatser fick vi plats vid barnvagnsutrymmet, bredvid en vansinnigt hundrädd tjej med barnvagn. Bäzta låg snällt o jag lyckades avstyra två personer från att morsa på henne. Ligger hon snällt ner kan hon väl för sjutton få göra det i fred?! Sen klev vi av o hittade Marie. Förutom några skutt o pussar så gick det bra, sorry för det Mariesmiley. Vanligtvis släpper jag inte fram henne till folk så, men nu fick hon hälsa såklart när hon åkt så långt. Hennes kompis fick inte hälsa, visst är jag taskigsmiley.

Bäzta är rolig. Hon skötte sig jättefint trots skateboardåkare, ballonger som flög förbi hennes nos till barnets förskräckelse. Sen gömde hon sig bakom mina ben när det kom en Kinesisk nakenhundsmiley i flexikoppel. Kikade fram bakom mina knäveck. Ja, visst är de läskiga de där små! Nå, Bäzta är i alla fall en bra representant för vår ras, vilket hon också visade! Sen skildes vi åt, jag gick med en sväng innan jag kom på att jag ska GÅ till bilen. Vände och promenerade mot slussen. O vi var inte ensamma. Bäzta som börjat blir rejält trött i pallet låg på o stressade i kopplet för att komma förbi alla. Men inte en enda grymtning eller dåligt humör på nåt sättsmiley utan bara bråttom, tid att dricka hade hon inte haft. Men sen vid slottet fast mot vattnet till, köpte jag en glass sen satte vi oss på en trappa, då kunde hon dricka lite, medan hon tittade på alla som yrade omkring. Vidare sen mot Nacka. Förbi hela stadsgården med massa folk som skulle med båtarna. Cyklar, bilar, inlines, väskor på hjul, hon knatade på o brydde sig inte. Under vägen genom tunneln o upp andra sidan i gräset, mer vatten. När vi kom till Hammarby sjöstad stod några o väntade på bussen, men jag tänkte inte betala en biljett till o riskera att få samma otrevliga snubbe! Nå, 2 timmar senare var vi framme vid bilen, sen hem. Efter att ha fått middag, slaktat sopborsten o insett att det är lugnt, somnade hon gottsmiley . Jag tog en Martini D’oro, för det var JAG värd

o riktig middag. Sen kan nån kanske tro att jag också somnade, men jag bakade brödet. Och tittade på Criminal Minds, o tyst vittne.

Och sen diskade jag. Och dammsugade golvet. SEN gick jag o la mig.

Idag har vi varit och letat kläder till mig. Har gått ner en massa nu sen förra sommaren, från 63 till 55. Härligt! Hoppas nu Bäzta håller sig pigg så vi kan hålla detta o springa kontinuerligt. Förra året hade hon jobbigt med löpet o skendräktigheter, men nu är hon kastrerad så det ska vi slippa!

Jag hittade kläder. Det roliga är att jag klagar på att jag har tråkiga kläder, men sen när jag köper nytt vågar jag inte riktigt klä mig i nåt kul. Idag slog jag på stort o chockade mig självsmiley. I affären såg de roliga ut, men jag hade provat med fel tröja så jag tyckte jag såg ut som Karlsson på taket. Men köpte ändå, det är ju öppet köp. Med skärp i och annan tröja, tyckte jag det såg helt ok ut

Köpte fler kläder, jag hade fått presentkort och pengar, både i julklapp som jag inte utnyttjat, just då hittade jag inget nämligen. Men jeans och fler tröjor blev det! Efter att ha promenerat med Bäzta bus, grejat i trädgården, förberett ny bröddeg till imorgon så grillade vi. Gott gott, sen ner till Velamsund med en rabarberpaj o vaniljsås. Det var så skönt att sitta bakom vinberget så jag hade kunnat somna där för natten. För DÅ var jag trött. Man får inte tälta där, men det står inte att man inte får sova under bar himmel! Fast Tobbe vägrade o sa att det var dags att gå hem. Nu är bloggen redigerad o jag tänker, faktiskt, gå o lägga mig. Sov gott allesammans!