Träningen fortskrider såklart här hemma. Jag har som sagt börjat kedja ihop momenten lite, och det funkar hyfsat tycker jag. Nu pratar vi UTAN störning, för damen är inte helt mogen med. Trots allt är jag nöjd med måndagsträningen förra veckan (ikväll har vi inte kört). I måndags så var vi nere o körde lite störningsträning. Det var alltså syftet. Maud o Buse var där, och nu var det länge sen de lekte ihop, och vi har styrt upp dem åtskilda. I måndags stod Maud o jag nära varandra, med hundarna sittandes bredvid. Ingen av hundarna stod på två ben utan de satt snällt. Sen turades vi om att gå runt varandra medan en satt kvar. Rena bebisövningar, men så är det i hundträning, och i annan träning också är jag övertygad om. Bäzta klarade innan på kvällen att se när hundarna sprang budföring med skott. Hon la sig självmant vid mig och tittade på dem. Sen prövade vi också, men eftersom det var första gång med okänd förare körde vi utan skott. Det gick jättebra, trots att Bäzta fick sitt “marsch” från mottagaren då hon tittade på en annan hund. Jag såg att hon inte hade blicken på mig så jag ropade bara namnet lugnt. Det är en mottagarmiss, jag tror inte hon varit mottagare innan så jag sa bara snällt sen att man inte kan säga marsch när hunden tittar på annan hundsmiley. Särskilt inte när det är första gången hunden springer. Men som sagt, båda lika färska och jag såg ju o kunde förekomma. SEN tyckte Bäzta inte att hon skulle ligga när de andra sprang, men si det tyckte jag! Efter det alltså störningstäning innan jag gick in för att prata med köksansvariga, ska vara med och bemanna där tänkte jag.

I helgen har vi också haft prova på sök, med Helena. Det var jätteroligt. Lite onödigt kanske eftersom jag prövat innan, men alltid kan man snappa upp nåt nytt. Framför allt också roligt med nya figuranter. Jädrans vilket driv ut hon har. Helena sa vidett tillfälle när dykuppen vinkat att ” jag tror hon sett, men ser ju lika dan ut hela tiden”…VId ett tillfälle missade jag o släppte för tidigt. Kan du få in henne undrade Helena som sett mitt lilla yrväder ett par ggr. Tror det, sa jag o busvisslade. Bäzta vände tvärt o kom tillbaka. Fick beröm, snyggt! Talade om att hon var duktig o vände upp för ny dykupp.
SKulle varit med på södras sökkurs men kom inte med. Tycker det är tråkigt att det är så många som struntar i att höra av sig, när de inte tänker gå en kurs man anmält till. Precis som folk inte avbokar sina tävlingar utan bara skiter i att dyka upp. När man dessutom vet hur svårt det är att komma med. FY för sån nonchalanssmiley. Vi hade en som aldrig dök upp eller hört av sig till Helena. Dåligt! På lördagkvällen hade vi gäster. Kul att träffa alla igen. Tack för alla fina presenter. Pengar till kläder fick jag också, så jag kan ge mig ut och handla. Och det SKA jag göra också. Bilder kommer.

Idag har jag också tagit årets första dopp! Härligt! Förvisso bara i Långsjön, men tror att havet är för kallt för min nacke nu. Det var 15 grader på ytan i Långsjön. När jag är på väg upp så är det en förälder från tidigare jobb som är ute med sin hund. Tittar på mig och frågar snällt om jag är lite galensmiley. Ikväll har jag varit och gratulerat Jojo på födelsedagen. Skiljer lite mer än två dagar mellan oss i åldersmiley

Som sagt, uppdaterar med bilder senare. Godnatt!