Japp, det är ju dags att tänka till nu, även om det tar tid för Bäzta att mogna så kan jag ju förbereda lite under tiden! Vi ska börja koppla ihop o fördröja belöningen lite. Då kom jag på mig själv med att ha glömt ett momentsmiley, framförgåendet! Jag har tragglat lite kryp, men glömt det andra. Jag har även glömt läggande under gång. Hm. Vad ska jag då ha för kul belöning. Jo, nu tänker jag lite pipdjur, som Bäzta älskar o jag hatar. Denna ska jag ha som enbart lydnadsleksak, tillsammans med mig! Inköpte en ny gris då den gamla gick sönder i höstas. Nu har jag tränat framförgåendet ett par dagar, och åkte ner till klubben idag. Jag tränade först lite läggande under gång separat. Sen körde jag läggande under gång med direkt inkallning. Det gick bra. Därefter körde vi apportering med metallapporten samt hopp-sitt. Hon sätter sig på tvären?? Alltså inte vägrar utan hoppar ut bra med bra avstånd men sätter sig och väntar på sin belöning med bredsidan mot hindret?? Där använder jag boll, hon älskar ju tennisbollar men frågan är säger jag “sitt” vid fel tillfälle? Ska klura lite.

Sen gjorde vi lite linförighet och skulle ta ett framförgående men se då hade det börjat blåsa o lilla fröken kunde inte koncentera sig så jag började aldrig utan kände att det ska befästas bättre hemma UTAN störning först. Så vi packade ihop och åkte hem. Jag måste jobba upp träapporten, hon tycker INTE om den. Metallen är jättekul men träapporten? Jag lovar, jag har inte kastat den i huvudet på hennesmiley. Men vi har haft Astas gamla med tugg, så hon kanske har fått spetor i tungan? Nå, nu har jag köpt en ny specialare som hon inte heller tyckte om så jag får väl börja från början. Kan man få metallapport i appellen om man ber snällt?? Äsch, det är inte dags än, jag hinner nog! Imorgon dags för nya tag igen.

I helgen har vi även fått hjälp av Tobbes pappa med tapetsering

Denna del har varit svårast för dem, då det är sluttande tak vid kattvinden, och huset byggt på 20-talet vilket innebär att det inte finns några räta vinklar. Vad ska man gå efter; vattenpasset eller huset? O där det är rakt i den ändan, blir det snett i den andra! Sovrummet målar vi har vi bestämt….smiley. Kommer förmodligen göra om det till arbets/gästrum med tv-hörna o få hallen uppe fri, med sovrummet enbart som sovrum. Det är i nordost så vi tror att vi sover bättre där. Samt känns det onödigt med så stort sovrum.
Spåra har vi hunnit med också, börjat jaga ängsmarker. Köpte ny sele till henne på södras tävling i fredags, den funkade. Asta hade en likadan, men hon var lite större….nu kvällsrunda, sen sova, godnatt!