Ja, en skön helg har vi haft, o har fortfarande! I tisdags var Cilla o jag med hundarna i Västerås på inkallningskurs, min visselpipa hann inte komma, men Cilla var snäll o lånade ut sin, Lava är ju redan invisslad så vi övade lite. Är lite skeptisk till platsen. Parken i Västerås nära stor väg o ofrivilliga störningar. Nå, hoppar det nu. Det gick bra i alla fall.

I torsdags gick färden till Kloten. På morgonen hade Tobbe målat så Bäzta fick följa med mig till jobbet i bilen. Har möjlighet till skuggplats torsdagar. Efter jobbet åkte vi till Velam o promenerade lite så hon skulle få röra sig innan bilresan. När vi kom upp sen var de andra där redan. Vi installerade oss så fick Bäzta gå en sväng med sin favokille, Lukaz. Sen skulle vi sova. Hade vi tänkt. Jag har ju lärt mig att Bäzta har oerhört svårt att koppla av första natten, o stökar. Så jag hade tagit med kompostgaller för att hägna in henne. Jättebra. Rummet var så litet så det fick inte plats. Jag sov 1½ timma den natten. AJ vad mitt huvud gjorde ont på morgonen. När jag trott att hon skulle krypa under sängen för att det var svalare så hade jag helt fel. Det fanns en lucka i golvet som hon gav sig fan på att hon skulle igenom! Nå, morgonen kom o jag tog en trött prommis runt spåret. Sen frukost innan vi åkte ut en liten bit för att spåra. Jag slapp lägga något spår i början utan kunde softa i stolen med en kopp kaffe o vila lite. När det var dags att ta spåret gick det bra, hon jobbade på. Tobbe hade lagt åt henne, enda nackdelen är att hon börjat med att gå för fort. Jag la ett nytt senare som en stege, med apport efter varje “steg”.

Efter att vi grillat till lunch undrade Jojo om någon ville vara med på platsliggning. Eftersom jag inte sovit mer än 1½ timma sa jag genast ja. Då får du ligga bredvid Leya, sa hon, för jag vill se hennes min.

Leya är snäll o säger att jag glömt nån….

Nu blev det väl ändå fel…

Så här har vi ALDRIG gjort förut…

Nå, på eftermiddagen gick jag o la mig på rummet o Bäzta bus o jag sov en sväng, innan middagen. Sen på kvällen stack vi ut o sprang ca 3 km tror jag det var. Natten mellan fredag o lördag fick vi sova. Bäzta sov förvisso mestadels i min säng, men låg still så det var ok. Lördagen åkte vi till annat ställe. Efter att ha diskuterat var vi skulle stå, så gick vi ut lite spår. Till o med lilla Rulle, kinesen, fick ett spår. Sen sov han gott i förarsätet. Bäzta fick ett spår av Jojo som hon fick jobba lite extra med i början. Då höll hon ner tempot, sen ökade hon igen. Får klura lite på det där. Hur som helst så har det gått jättebra i helgen. Det var Nilla, Jojo, jag o Tobbe med hundar i vår stuga. I den andra bodde Cilla, Linda o Melinda med sina. I vår stuga bodde hundarna i rummen eller på altanen då de inte jobbade eller var på promenad. Funkade bäst så tycker vi. Med fönster öppna i rummen o kompostgaller i dörren så höde de oss, men kunde ändå koppla av bättre än om de skulle sprungit lösa i huset.
Tobbe o jag håller ju på att fixa gästrummet hemma o bestämde därför att åka hem redan lördag kväll, för att hinna jobba undan här på söndagen. Det var ett klokt beslut. Jag tycker om att köra på nätter, nu blev det bara kväll, vi stack strax före 20 och var framme hemma ganska exakt 22. Idag har vi hunnit tvätta, slipat klart o målat lister o dörrfoder. O givetvis varit ute med Bäzta, vi var i Nyckelviken tillsammans med resten av de Nackabor som var kvar här hemma…..smileyo med fotbollsspelande barn o tjo o tjim så fick vi lite miljöträning innan kaffepausen.
I morgon ska sista strykningen cervalack på innan det är dags för tapetsering.
I morgon ska jag även klippa rosorna. Nu ska jag sova. Det kommer fler bilder från Kloten senare imorgon eller i veckan. Natti natt!