Åh vad jag är glad åt min lilla galenpannasmileysmiley, fast det går inte att tänka på annat när man är ute. Omöjligt o det är jättebra för då släpper jag verkligen jobbet från hjärnan! Vi var ju ute hos Anna o kollade ev dagisplatser. Fick idag ett mail att de tyvärr inte kan ta emot henne just nu. Saken är den att jag valde just det stället för jag vet att de har erfarenheter av rottis, så säger de nej så beror det inte på rasen. …//”du har en hund full av energi och som behöver landa och mogna för att vi ska kunna ta emot henne på bästa sätt”.

Ja, det har ni helt rätt i! Vet ju hundar som fått magsår på dagis, för att det inte funkat så jag är jätteglad att de inte bara tar in för att fylla platsen och att jag nog anade rätt…känner henne nog i alla fall rätt bra! Hemma har hon lugn o ro, så jag får fortsätta jobba deltid, eller skaffa jobb där hon kan vara med. Ikväll har lilla yrvädret o jag tränat på Nacka. Vi körde lite olika saker. Först lite kontaktövningar o linförighet. Bra. Sen körde vi hopp över hinder. Då tyckte Jojo att hon har rolig stil! Men jag är nog för van vid den stilen nu, så du får nog förklara sen Jojo. Menar du hennes jämfotahopp efter bollen? Brukar inte rottisar studsa framsmiley. Apporteringen blev lite fel- ett löv virvlade förbi så hon skulle ta den istället. När jag nej-ade glömde hon vart hon var på väg. Sen fladdrade nån rosa liten plastbit (påse?) förbi när jag skulle dirigera Jojo o Leya i kryp med vinkel så Bäzta gick på två ben innan jag lyckades få in henne. Hade precis stoppat bollen i fickan så hon hade något långt koppel då. Nå, sen körde vi platsliggning. Det gick rätt bra. Hon låg trots den rosa plasten en bit därifrån. Men svansen gick på henne hela tiden så jag gick två steg ifrån, med kopplet i handen redo att kasta det på henne om hon skulle resa sig. Hon låg snällt ,med piskande svans, men hon låg i 2 minuter! Sen vilade jag mig lite med henne i bilen innan jag gick ner igen för att träna passivitet och lite kontakt med fler hundar på jouren. Ann hade jouren och fick äran att träna inför tandvisningen i lkl 1, som vi kanske gör debut i typ år 2013smileysmiley. Hon ska ju bara mogna först! Det gick i alla fall bra, hon klarade det galant. Var väl lite jobbigt i början och försökte hoppa upp på henne. De känner ju varandra. Bäzta är dock helt underbar att gå med annars ute, för jag kan gå o prata med folk, tar inte de kontakt med Bäzta så bryr hon sig inte. Men ögonkontakt med henne, och att jag, som när vi skulle hälsa på Anna, låter henne ta kontakt då är det tjo o tjim. Annars struntar hon alltså i folk. De andra hundarna nere på klubben struntade hon också i, men när det började flyga tennisbollar omkring oss, o pipisar, då gick det runt i huvudet på henne. Men då hade vi ju varit där ett ta också så då gav jag upp när hon faktiskt varit duktig. Imorgon är det inkallningskurs. Kul! Godnatt allesammans. Foton kommer senare!