Igår var det dags för årsmöte i Rottweilerklubben, trevligt trevligt. Men oj vad mycket tankar det väcker. Det är konstigt tycker jag, att det är så svårt att få folk att göra Mentalbeskrivning o sen Mentaltestet, varför! Det är ju så KUL! Funderade sen. Många som kanske är förstagångsägare vet förmodligen inte vad detta är. Om man säger att det är ett mentaltest för unghundar kanske det skrämmer? Undrar hur mycket uppfödarna informerar om hur det går till? Om de (valpköparna) kanske fick se en film från mh där uppfödarna förklarar vad man tittar på, och att det är just unghundar, och varför det är så viktigt ur avelssynpunkt att alla gör. Förmodligen gör alla uppfödarna detta, åtminstone de som går på olika konferenser och årsmöten mm. Men alla andra, hur når man dem? Att man får förhinder på något årsmöte är klart man kan få, men det är fler som aldrig tycks gå på några. Tycker dessa inte att det är viktigt? I så fall, hur i hela friden ska de kunna motivera sina valpköpare? Eller har man gett upp? Tycker inte att det ger något? Det är ju faktiskt så att många sitter hemma på kammaren o gnäller, men vad ger det? Har massa tankar men måste knyta ihop dem. Kommer nog fler funderingar.

Idag har vi varit i velam o gått lilla B o jag medan Tobbe åkte skidor. När vi gått vår runda i skogen promenerar vi hemåt, o Tobbe plockar upp oss när han är klar. Idag var det isgata på gångvägen. Gudskelov kom ingen lös moddsträng springande utan de vi mötte var människor som var väldigt glada över att jag hade Bäzta kort. Det märks att många har sina hundar lösa, o inte alltid koll, för jag får alltid glada leende när jag är ute. Idag stod jag o pratade med några, o Bäzta satt snällt o väntade bredvid. Tror jag ska anmäla mig till arbetsgruppen good citizensmiley. Sen på em/kväll kom Lena o Sussi, vi skulle titta på bevakningsfilm samt käka semlor. Det märks att vi har väldigt stillsamt i vår flock. Bäzta älskar när vi får gäster, det händer inte så ofta. Undrar om folk skulle komma oftare om de slapp bli pussade på? Nå, det gick bra. Bäzta gjorde vad hon kunde för att få Sussis uppmärksamhet främst. Till slut funkade det, när hon coolat ner. Efter det att de åkt däckade Bäzta hos mig. Tänk vad slut en hjärna kan bli för att hon inte får hälsa hur hon vill när hon villsmiley. Vi tog en prommis innan hon somnade totalt under Wallander. Nu ska jag däcka. Godnatt!