…eller vad vi vill? Det är något jag funderar på. Jo, jag är medveten om att man tränar olika o tänker olika om träning. O ibland har vi otur när vi tänkersmiley men jag försöker rätta till i alla fall. Fick hjälp av Jojo häromkvällen. Tränade lite i klubbstugan, och funderar på varför Bäzta börjat komma efter mig på inkallningar? Jag körde lite ingångar. Lämnade henne(Bäzta-inte Jojo) och sa bara fot. Då säger Jojo, Eva hon lättar i rumpan där-ser du? Förmodligen har det blivit något jag inte sett från min vinkel-så pyttelitet lättande i rumpan! Tillbaka o satte henne igen. Jag tränar alldeles för monotont. Jag VET att man inte ska, men glömmer bort mig. Nu har vi börjat göra om allt. Ibland lämnar jag bara o ibland kallar jag in. Men jag HAR ibland gjort olika. Börjar fundera på om jag går på något särskilt sätt när jag lämnar för inkallning, mot hur jag går när jag tänker komma tillbaka. Det får jag be att de tittar på nästa gång vi tränar.

I torsdags gjorde jag bra planering med Maud. Jag hade inte möjlighet att ta bil till jobbet, så Maud var snäll o plockade upp mig halv två o körde hem mig. Då slängde jag ner grejor o in med hund i bil. Tobbe hade nyss varit ute med henne innan så jag drog ner o tänkte att Maud kunde börja. Väl nere så visade det sig att vi inte var själva, fler hade tänkt träna i klubbstugan. Maud tog Buse en prommis medan jag ställde ryggsäcken ute. Jag kände dock att det var svinkallt, o med massa kläder så skulle jag förstöra den position vi lyckats få till. Där är jag faktiskt nu ganska nöjd, tycker hon har bra position för det mesta o vill inte förstöra den genom att träna med bylsiga kläder så hon kanske hamnar för långt fram-ut. Ringde Maud som var nånstans i skogen o talade om att jag åker till garaget i Nacka forum istället. Barnbidraget ska komma på fredag(idag) och lön först nästa vecka så det bör vara lugnt. Maud tyckte dock att hon ville köra där nere.

I garaget var det så gott som tomt 1/3 där jag tänkte vara så jag hade tre gånger mer plats än mina moment kräver. Ringde bara igen för att tala om att det var tomt. Sen körde jag o Bäzta igång. Maud ångrade sig inte tydligen så vi blev själva där. Tänkte dock på det Jojo sagt o gjorde många variationer. Började få till nya sättet för belöning i ställande. Den störning vi fick var i form av bilar som kom o åkte till övre plan. Men i torsdags verkade folket som kom vara av mer normal karaktär. Dvs, de såg att det fanns ca 100 lediga platser i övrigt i garaget , då kan hon få träna där borta. TACKsmiley Blir så glad över folk som använder hjärnan, att tänka på någon annan än sig själva. Naturligtvis tog jag in Bäzta när det kom folk o gick in i garaget från en entre som jag ALDRIG sett där i väggensmiley. Nå, vi tränade det som skulle tränas den dagen. Har börjat skriva både träningsplan före träning samt utvärdering hur det gick, sen efteråt.

Ibland när man surfar runt kan man läsa i bloggar vad förarna tycker att hunden har svårt för, eller vad som är jobbigt. Men jag hittar inte ett ord där det står HUR de tränar dessa svårigheter- eller ens ATT de tränar demsmiley. Bara diverse förklaringar/ursäkter och hur det går i oika moment i lydnad/bruks. Varför inte lägga ner mer träning på de bitar i livet som ställer till det för dem i vardagen?
Vi har i alla fall gått tillbaka till att få in henne i lillla smyckeslådan igen. Vilket jag skrivit om innan. Det gav resultat, jag är jättegladsmiley. Vi släppte ut henne för tidigtsmiley. Hon är som ett yrväder och vi har alltså lagt in henne i lådan igen. Hon ska ligga direkt när vi släpper ut henne ur bilen. Hemma; hon får absolut inte gå ut eller in genom dörren utan ett varsågod. Inför promenader ska hon ligga innanför grinden o ha coolat ner innan jag sätter henne. Sen ígen på mitt varsågod får hon gå genom grinden för att genast sätta sig tills jag stängt. Ordning o reda! Spelar ingen roll hur många lydnadsmoment hon kan om hon inte kan koncentrera sig. Och det är mitt ansvar som ägare att se till att hjälpa henne med det hon inte kan. Oavsett vad det handlar om. Sen kan vi visst träna moment också. Och det gör vi, flertalet ggr på promenader.Hon är inte oregerlig eller dum på något sätt. Hon älskar världen o tror att alla älskar henne. Visst vill hon var lite polis o tala om att man inte ska cykla på vintern, det gör man på sommaren. Får en bil verkligen hålla på o låta på detta viset? Japp si det får dem för det har JAG bestämt! Det värsta är när något överraskar mig så jag nästan hoppar högt. Jag menar, jag vill inget hellre än att ta ansvar för min hund, men kommer ni joggandes eller cyklandes bakifrån; Harkla gärna eller något så jag hinner höra och ta in henne om hon fått gå o kissa i långt koppel, men jag har inte ögon i nacken! Ge mig en rättvis chans att ta mitt ansvarsmiley! Alltså, ordning o reda, och däremellan går faktiskt Bäzta ofta o studsar bredvid gör nåt, gör nåt! Säger jag fot till henne smäller det till i sidan när hon slår ner o tittar upp o är överlycklig, YES vi GÖR nåt! Pipgrisen är sönder förresten, den dog i veckan så jag måste hitta nån ny pipleksak. Jag hatar dem. Mina öron gör det. Asta var skiträdd för dem till min stora lycka, men B…smiley. O Bitskinnet borta. Tror jag tappade det i Enköping. Ullis påminde mig om bollen som antagit samma färg som golvbeläggningen. Tänkte inte på det då, men jag försökte leka med bitskinnet först, vilket hon brukar älska men då ratade. Kan jag tappat det i ridhuset? Nå, de är inte så dyra, o vi får lön på fredag nästa vecka.

Ikväll var Tobbe ute först medan jag köpte en ny pangsalvasmiley. För att jag överhuvudtaget ska kunna gå minsta promenad ute i denna kyla måste jag ha min nitroglycerinsalva. Den hjälper inte helt, men jag kan gå en liten stund längre innan fingrarna håller på att trilla av. Därför får inte B jättelånga prommisar av mig på vintern när det är riktigt svinkallt, utan vi kör aktiva prommisar. Korta kanske men med ordning, reda och kortare lydnadspass. Vi skulle gått ut efter CM vid 22, men då blängde hon bara på mig. Jag tjatade inte, det var 14 minus, men hon fick ut o pissa innan sovdags. Nu ska JAG lägga mig. Kom i håg att inte bara träna det som är roligt o går lätt, utan även det tråkiga som oftast behövs mest. Brygg en panna kaffe/varm choklad. Natti natt!