SÅ hade jag skrivit, o tryckte på fel knapp…suck

Grattis Bäzta på 2-års dagensmileysmiley! Hon har blivit firad med lammbullar o lammkex. Mums sa hon! Hade skrivit en hel del om helgens träning innan det försvann. Surt vart det. Inte träningen utan att texten försvann.

Jag har fått i läxa att tänka….usch vad jobbigt det blev…hehe. Nä, jag ska tänka på att börja från scratch. Ullis vet att vi tränat en del, men det jag glömmer är att hon är i ny miljö, och att vi har haft massa uppehåll. Först i somras mådde hon dåligt av löp o skendräktigheter. Sen kunde vi köra lite, innan det var dags för kastrering och alltså ” sjukskriven”. Sen lite träning o därefter massa snö. Men jag tror att jag kan sluta där vi var här hemmasmiley. Jag måste komma ihåg att i ny miljö, särkilt som hon är ett litet flipperspel- eller kolsyra i huvet som Tobbe säger, så måste jag ge henne en chans. Jag tyckte att jag gjorde det, men inte tillräckligt. Backa bandet. Skärp kraven i de små övningarna. Och inte så vansinnigt många olika ord. På jobbet ska jag ha det, men inte i hundträningen! Har jag hört det förutsmiley? I språngmarschen måste jag också starta lite mjukt. Hon har fin kontakt men tappar i position

Sen i väntan på nya order…och detta känns som att det börjar funka även på nya platser

Men sen gjorde jag nåt dumt. Eller nä, inte dumt sa Ullis, men du kanske skulle nöjt dig med en gång…Men inte såg jag att hon pissade när jag var där! Tyckte hon såg lite konstig ut men…

Nå. sorry sorry…..Ullis upplyste också om att när jag tränar med störning måste jag komma ihåg att tala om för mina störningar att de inte får ta ögonkontakt med henne, för hon klarar inte det än. Utan bara “döda” figuranter när vi ska köra. En sak till jag funderat över. Vi plockade ut henne ur smyckesasken för tidigt. Kom på mig själv varför. När vi kastrerat henne tyckte vi inte vi ville tvinga henne att ligga med magen i backen o bli skitig runt stygnen. Sen var hon rätt lugn även med att bara sitta innan promenader. Men nu märker vi att hon behöver bo där igen. Om jag fattade Ullis rätt så får jag nog räkna med att ha henne i ask till hon är bortåt 4 år. Okej. Inga problem faktiskt. Vi stoppade in henne där när vi kom hem.
Efter att vår tid gått ut i ridhuset fikade vi lite, sen åkte Maud o Rune, Elin och vi till en liten skogsväg där vi ställde upp grillen o käkade lunch innan vi åkte hem. Tack för en trevlig lördag!

På söndagen tränade vi lite bevakning med Lukaz, Meja o Leya och Bäzta o Lava fick köra lite sök, men bara små pop-upper för det var rätt kallt. Därefter följde Linda med hem så Bäzta o Lukaz fick leka lite i säker miljö. Inhängnad!

Bäzta sov gott rätt snart efteråt kan jag säga!

Ikväll har vi varit iväg en sväng också hos Lasse o Ann o hälsat på dem o deras små söta belgarvalpar. Glömde kameran. Hade ändå inte kunnat ta kort in action!

Nu ska lilla 2-åringen o jag ut o gå i vinterkylan. Må Bäzt!