Ja, mamma har nog rätt i att fundera. Hon brukar fråga; “Men Eva, hur blev du sån här? Det är ju ändå jag som fött fram dig…..” Ja. Idag mamma undrar jag också. HUR blev jag sån här? Jag tappar känsel i händerna när jag går på ica, gissa hur det går att vara ute på långpromenader? Ändå trivs jag när det är -14. Köldexem i ansiktet har jag också. Och idag när de visade bilder på Alaska på tv säger jag till Tobbe att dit vill jagsmiley. Ja, mamma HUR blev det så här, vad gick fel? Pappa gillar väl vintern i och för sig, men inte halkan. Men han är inte riktigt lika galen.

Bäzta bus har varit hos veterinären. Vi har haft en lugn period, men nu har hon varit hysterisk med att smula pinnar på promenaderna. Jo, hon är ju lite understimulerad såklart eftersom vi inte har lagt spår eller kört annat sånt jobb på ett par månader, men ibland känner man att det liksom är nåt annat. O Tobbe påminde mig om att sist när hon var sådär så hade hon halsinfektion. O mycket riktigt. Hon var röd i halsen, men veterinären kunde inte se så långt ner som hon ville, för det var en dam som tyckte situationen var väldigt jobbig o försökte ömsom pussa sig fri, ömsom backa så hon höll på att åka av bordet. Men vi fick en kur med antiinflammatoriskt, så hon kan få ner svullnad o rodnad, sen ska vi se om vi får söva henne för att kolla att det inte sitter någon liten pinnbit kvar. Jag menar, vårt köksbord o flera stolar är ju lite annorlunda i formen mot innan vi skaffade Bäzta, så det är ju inte omöjligt. När jag sen pratade med Pia berättade hon att hennes gamla Tollare visade de klassiska symtomen, bland annat slicka på tyg… Hm, det har jag missat helt att det är symtom på halsinfektion. Det har Bäzta gjort en tid så hon hållit på att driva oss till vansinne! Nå, jag ska ringa imorgon, det är någon dag kvar på kuren. Men nu borde rodnaden gått ner så de kanske kan se något. På väg ut från kliniken passade hon på att prova en leksaksmiley

Vi fick med den! När vi kommit hem överlevde den nog kanske i 10 minuter…..Den är alltså INTE rottis-säker! Eller, nja, inte Bäzta-säker i alla fall!

I lördags var vi i Velamsund o promenerade. Tobbe ville kolla skidspåren. Okej sa jag, men då tar DU henne. Ja ja, sa han. Det första som hon ser när vi ska gå upp från bilen är en kälke som susar nerför backen! Tobbe fick jobbigt! Sen gick det bra. När vi kom upp till ängarna tog jag henne lite så han fick pustasmiley. Tog lite kort på oss gjorde han också. Men hörrni. Förstår ni vad Jojo menar med att jag flyttar armen vid ingångarna

Usch vad avslöjande det är! På söndag är det träning i lokalen igen. Jag hämtar Pia o Dizza kl 9.00 sen bär det iväg, kul! Nu ska jag röja lite här, börjar i alla fall se ett skrivbord! Må bäzt på er!