Igår, söndag, var det första gången på vår inomhusträning i Tullinge. Cilla, Jojo, Linda, Nilla och jag. Pia fick förhinder tyvärr. Vi tränade ganska mycket stadgasmiley. Lilla Bäzta tyckte det var rätt kul med alla kompisarna där, men när det sen visade sig att vi var där för att lyda och inte leka var hon måttligt road. Sen vart hon glad igen när vi gjorde något hon och jag. Hon är tacksam så lilla fröken. Måste ändå säga att hon var duktig, de gånger hon var lös och jag hämtade grejor, eller lämnade henne för inkallning. Hon passade inte på o drog iväg. Hon fick inte många chanser, men skötte de hon fick så det blir mer löst när jag vet att jag kan lita på henne. Jo, hon hade ett rätt snyggt kryp vid ett tillfälle när hon trodde att jag inte såg. …
Platsliggning med Leya o Meja; Inte bra. Mitt fel (såklart, vems annars) jag har inte tränat plats med andra hundar, och väldigt lite annars också förutom de sista veckorna. Trodde ändå att hon skulle ligga 2 min. Dumt av mig. Sen trodde jag att hon “gjorde en Asta”. Jag såg att hon tittade åt höger. Tänkte att gud ska hon reagera på väggmålningar ocksåsmiley men Cilla sa att Jojo stått i dörren o spanat på Leya, så jag vet inte om det var det hon blev osäker på. Hon var inte fram till de andra, utan gick till mig. DET var jag glad för. Omläggning på kortare avstånd o lammfrikadeller sen då hon låg

Inkallning; Hon la sig till med en ovana (mitt fel igen, ja) när jag belönat med boll bakåt vid, uppenbart, samma ställe! Nu sen dess gör hon ett jämfotaskutt i inkallningen på ungefär drygt halva sträckan. Det måste jag få bort. Charmigt ja, men kanske ingen 10?

Linförigheten går bättre, hon håller kontakten riktigt bra.
Apportering….det tar vi en annan gång. Fast igår satt hon bråkdel av en sekund med den i munnen. Hämta går bra, komma in går bra, utgångsposition NEJ! Man KAN inte sitta med träapport i munnen. Metallen går bättre.
När vi kom hem sen så tittade vi lite på resten av skidskyttet, sen tog vi en promenad. Därefter la hon sig i sin biabädd alldeles frivilligt faktisktsmiley. Jag fixade mer kaffe o tittade på nästa omgång skidskytte. Bäzta sov. Sov. Sov. Sov. Efter en stund kom hon in helt yrvaken i vardagsrummet. Tittade på mig i soffan. Fick klartecken o hoppade upp. Tittade ut genom fönstret 5 sek sen var det som att nån bytt ut benstommen i kroppen mot gelé för hon segnade ner i soffan hos mig. Och sov. Sov. Sov. Emellanåt ryckte det i tassarna o ansiktsmusklerna o små grymtningar. Hon sov till Tobbe kom hem o gick liten kvartersrunda medan jag fixade middag. Hela familjen fick käk sen sov hon igen. Jag skulle gått ut efter morden i midsomer. Men nån var för trött…smiley. Liten kissning o sen in igen. Idag på morgonen var hon pigg o utvilad igen. Ut nöjd på prommis på morgonen innan käket. Ikväll har jag varit på yoga igen o sen mått illa o ont i kroppen så Tobbe fick gå kvällsrundor. Bäzta har…..sovit…när jag tittade på CSI NY o sen hittat på lite egna aktiviteter. Kan bara säga att toarullen som var nästan nyframtagen såg väldigt konstig utsmiley

Tjingeling!