Just idag har jag fått mycket gjort, o är trött! Tänk på vilodagen så att du helgar den. Japp, nog gör jag det. Hade vi inte haft helger såsmiley! Det började med att Tobbe blev förkyld o åkte på nån inflammation i ryggen, som jag inte vet om han delat med sig avsmiley. Igår skulle vi tränat i globengaraget, men med tanke på hur det brukar se ut på helger i Nacka Forums garage så skulle det nog bli omöjligt oavsett tid. Nu är det storhelg och dessutom januari med rea. Vi tar det i veckan istället! Så! Jag tränade lite hemma, finslipning på apporteringen. Nu ska jag ta o prata med Annica när vi ska dit den 29:e. Bäzta kan apportera. Hon hämtar glatt o kommer in. Men att, som i lkl 1 sitta med apporten i munnen kan hon inte smiley, ändan åker upp hur jag än gör! O jag vill ju inte bråka med henne så hon slutar tycka om apportbocken, men hur få henne att förstå att man kan sitta? Epoxylim, ja tanken har slagit mig, men det blir svårt sen på inkallning…smiley

Denna helg har alltså varit promenader, hushåll, o träning. Ställande börjar ta form någorlunda, jag har ju latat mig i jul! Känns som att jag inte kommit igång efter alla infektioner i höstas, Så nu får det vara finito med det. Dricker Blutsaft för fullt! Det jag har riktigt dåligt samvete för som jag tycker är jätteviktigt men kom på att jag tränar minst är platsliggning. SKÄMS på mig, o det gör jag! Det jag tycker jag lyckats med, eller är på väg att lyckas med ialla fall, är grävskopor. Idag var hon på väg o skulle göra sats för ett utfall, men jag hann inte korrigera innan hon kom på sig själv o satte sigsmiley, ingen idé tycktes hon tänka! Vi hade ju en liten krock tidigare i mellandagarna. Oplogat på gångvägen på värmdövägen, inte kul att pulsa i snön när det är trafik inpå benen. En kilometer österut är det ljusreglerat övergångsställe. Jag ser ett par som ska över vägen åt vårt håll, hon med pulka o barn i, han barnvagn o barn. Han säger åt henne att hon ju inte kan fortsätta, hon svarar att hon ju inte kan stanna mitt i vägen. Men plogbilen kommer ju säger han, backa tillbaka i så fall! Jag tittar upp, snön stickande i ögonen. Det Bäzta älskar allra mest. Pulkor med tjoande barn, OCH möte med grävskopasmileysmiley! Jag kunde ju inte gärna gå rakt in i skopan så det var bara att försöka få med henne över vägen, då var jag glad att jag hade min antidragsele, för det var inte läge för nåt annat just dåsmiley! Vet inte om den har bidragit men jag märker att utebliven vinst funkar bra på henne, samt att jag slipper hamna i onödiga konflikter. Jag jobbar ju med henne hela tiden, o eftersom jag är trygg med att hon inte “lyckas” misslyckas, så är jag lugnare vilket ju då spelar in för henne. Men ja, jag undviker frontalkrockar med gläfsande moddsträngar i flexikoppel tills vintern är över. Idag har jag gått vanliga rundan, hem o åt frukost, kokade lammfrikadeller till Bäzta, ut o skottade Peps tak. Tobbe har gjort det en gång förut i vinter , men nu var det mer snö, o han har ont i ryggen så han fick inte för mig! Innan jag skottade hjälpte Tobbe mig ut med slungan, för jag var tvungen att komma närmare för att kunna klättra upp över huvudtaget

O ni ska veta att jag hatar att stå på stegar, gillar inte ens när jag måste kliva upp på en pall! In o koka ärtsoppa, o göra pannkakor. Kaffe o skidskytte, sen prommis med Bäzta. Träna apportering i köket en stund. Middag ska lagas, lammgryta med grön currypasta, citrongräs& limeblad. Mums men STARKT! Medan den kokade tittade vi på skidskytte igen. Jag gjorde (Tobbe o Bäzta snarkade i soffan) Helena vann GULD!!! Äta middag o nu här o skriva. Sen snart är det dags att utrota Midsomer innan kvällsprommisen. Vi går helst sent, sen SOVA!!! Igår hade jag ont i huvudet så hon fick inte senrundan, vilket jag tyckte var jobbigt, sov inte bra utan den. Men jag tror det blir spikmattan en stund först. Bäzta har idag sammanlagt fått, efter nattrundan, ca 8 km. Hon får vara nöjd med det idag faktiskt! Godnatt!